WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

120 Minuten, 20 kansen, 1-0. Quick Boys hield het heel lang spannend !

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Het Katwijkse Quick Boys heeft na een ware slijtageslag de tweede divisie bereikt ten koste van het degraderende VVSB. Nadat de eerste wedstrijd woensdag in 1-1 eindigde speelde de formatie van Erik Assink maar liefst twintig kansen bij elkaar. Desondanks was er een verlenging nodig omdat na 90 minuten en 16 kansen voor de thuisclub nog altijd de 0-0 op het scorebord stond. Dennis Kaars kon na 106 minuten voor de eerste en enige keer scoren namens Quick Boys, maar het bleek uiteindelijk voldoende om te promoveren.

Zelden zal de uitslag van een wedstrijd zo misleidend zijn geweest als de 1-0 na verlenging die bij de beslissende p.d. wedstrijd tussen Quick Boys en VVSB op het scorebord stond. Want vanaf de aftrap was de club van Nieuw Zuid gevaarlijk, en dat bleef het uiteindelijk tot het einde van de verlenging. Daar waar VVSB in dezelfde periode van 120 minuten tot 2 kansen kwam.

Eric Meijers moest het namens de gasten doen zonder de geblesseerde Danny Bakker, waardoor Frans van Niel na een blessure terugkeerde op het middenveld. Ook opvallend bij de Noordwijkerhoutse formatie: Mo El Osrouti na lang blessureleed weer op de bank. Voor hij mocht invallen was zijn team in alle opzichten overspeeld door Quick Boys, dat al na 3 minuten met een beetje geluk op 1-0 had kunnen staan. Thijs van Hofwegen stoomde door het midden op en werd door niemand namens VVSB lastig gevallen. Tegen de stormachtige wind in mikte hij achter Ruben Valk op de paal. Quick Boys maakte vanaf het begin haar aanvallende bedoelingen duidelijk en kort na de kans ging Cem Sahin voor zijn geluk, echter hij zocht dat net te hoog. VVSB kwam ondanks het windvoordeel nauwelijks in de buurt van Quick boys doelman Paul v.d. Helm. Lovette Felicia probeerde het na een klein kwartiertje daarom van afstand een keer zonder de doelman te verontrusten. Halverwege de eerste helft kwam er een spervuur aan pogingen van de thuisclub om op 1- 0 te komen. Bosman voorlangs, Tesselaar net naast, Kaars met een kopbal net naast, Kaars op de paal, het scheelde allemaal maar weinig. VVSB kwam in deze fase nog eenmaal in de buurt van v.d. Helm, echter de vrije trap van Verlaan vloog over het doel.

Na rust ging het niet anders dan voor de pauze. Quick Boys dat de kansen aaneen reeg maar dat maar niet tot de verlossende treffer kon komen. Eerst was er de roep om een penalty bij een actie van Kaars, echter ref Wim Bronsvoort ging hier terecht niet in mee. Even later werden zowel Ket als Tejan van treffers afgehouden toen zij hun inzetten na hoekschoppen door Valk gekeerd zagen. Even later kwam Sahim dan weer een teenlengte te kort op een voorzet van Bosman en even later bracht een inworp van Ravensbergen paniek in de VVSB defensie. Tejan tikte door en Kaars kopte nog maar weer eens tegen de paal. Quick Boys bleef ook nog steeds veel beter voetballen met op het middenveld vooral een grote rol voor Raymond Baten, die knap het spel verdeelde en de vrije medespelers vond. Toch gaf Frank Tervoert ook een eerste waarschuwing namens de gasten aan de thuisclub toen hij zich vrij wist te spelen en nog maar net door Ket afgestopt kon worden. Het was in feite de eerste keer dat een VVSB aanvaller echt in beeld kwam. Het laatste kwartier ging in en behalve enkele personele wisselingen veranderde er weinig aan het spelbeeld. De volgende kansen waren voor van Hofwegen (naast, Tejan (knap gestopt Valk) en steeds meer ging er rekening worden gehouden met verlenging. De ultieme kans voor VVSB ontstond na 82 minuten. Bekooij kwam alleen voor v.d. Helm uit die het schot niet helemaal kon keren, maar wel vertragen waardoor van Hofwegen de bal nog uit de doelmond kon werken. Bijna 0-1 dus. De laatste grote kansen waren voor Tejan (over) en Kaars (voorlangs) en toen vond scheids Bronsvoort het tijd voor een half uur extra.

Die was nog maar net begonnen of de volgende kansen voor Quick Boys dienden zich aan. Het klinkt eenzijdig, maar dat was het dan ook. Raymond Baten liet een zwabberschot los maar vond uitblinker Valk op zijn weg en ook een tweede schitterende poging van de middenvelder werd door de doelman gekeerd. En dus was er na de eerste verlenging nog steeds geen beslissing. Wel kwam er beduidend meer venijn in de strijd en nu werd het ook tijd voor een aantal gele kaarten.

Kort na aanvang van de tweede verlenging viel uiteindelijk die ene goal die al zo lang door Quick Boys gezocht was. Ravensbergen mocht vanaf links inwerpen en nu stond Kaars ineens vrij voor Valk om binnen te tikken, 1-0. Eric Meijers wisselde uiteraard vervolgens aanvallend met Pauw en El Osrouti, maar VVSB kon eigenlijk niet meer tot gevaar voor doelman v.d. Helm komen. Sterker, bij uitvallen in de slotfase kwamen er nog fraaie mogelijkheden voor de Kruijs en Tejan namens de Katwijkers, echter geheel in stijl van deze 120 minuten durende slijtageslag misten die doel. De conclusie na deze alles beslissende wedstrijd moest dan ook zijn dat Quick Boys zichzelf tekort had gedaan maar uiteindelijk toch kreeg waar het gezien het spelbeeld recht op had, namelijk de langverwachte promotie naar de tweede divisie. En andersom kan VVSB op grond van deze wedstrijd slechts concluderen dat het de tweeluik met Quick Boys en daarmee dus het tweede divisieschap terecht heeft verloren.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!