Nieuws over Hoofdklasse B Zaterdag
/ 02 apr 2018 / Hoofdklasse B Zaterdag

Zaterdag: Eemdijk toont klasse in topper tegen Genemuiden

In een zeer aantrekkelijke topper heeft Eemdijk zich zaterdag van de allerbeste kant laten zien. In Genemuiden werd de nummer twee van de ranglijst met 2-4 verslagen. Maikel de Harder, Jasper Bolland en de onfortuinlijke debutant Arend van de Wetering (2 eigen goals) zorgden voor de doelpunten.

Toch duurde het wel een tijdje voordat de Diekers van de overwinning konden genieten. In de laatste seconden van de wedstrijd was er een nare botsing tussen Klaas Bout en Dirk Muis. Klaas raakte daarbij buiten bewustzijn en slikte zijn tong in. Gelukkig werd er door diverse mensen zeer adequaat gehandeld, waardoor Klaas snel weer bij bewustzijn kwam. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd. Vanaf deze plaats wensen we Klaas een spoedig herstel toe!

Dan naar de wedstrijd. De topper tussen Genemuiden en Eemdijk zou 90 minuten durend spektakel worden. Dat spektakel begon al na anderhalve minuut. Op het middenveld pikte Genemuiden aanvoerder Anne van der Kolk een bal op en joeg die vervolgens van 30 meter als een granaat achter Gerben Ruizendaal. Een droomstart voor Genemuiden en een domper voor Eemdijk.

De koploper bleek echter totaal niet onder de indruk van de vroege achterstand en legde Genemuiden voetballend de wil op. De eerste grote kans was voor Maikel de Harder. Na een mooie bal van Evert Brouwers trof de topscorer van Eemdijk de voeten van keeper Raymond Beukenveld. In de 16e minuut kwam Eemdijk op gelijke hoogte. Jasper Bolland stuurde Evert Brouwers weg. De buitenspeler kapte keeper Beukenveld uit en schoot uit een moeilijke hoek op doel. De bal werd vervolgens op de doellijn in eigen doel gewerkt door Arend van de Wetering, 1-1

Eemdijk leek vleugels te krijgen na de gelijkmaker en voetballend werd Genemuiden de wil opgelegd. Er kwamen ook kansen om op voorsprong te komen, maar inzetten van Sjohn van Gulik (over), Deen van Embricqs (voeten keeper) en Jasper Bolland (paal) troffen geen doel. Aan de andere kant was het Gerben Ruizendaal die Arjan Hagenauw met een knappe reflex van een doelpunt wist te houden.

Tegen de verhouding in kwam Genemuiden in de 41e minuut weer op voorsprong. Anne van der Kolk gaf de bal slim door op Omar Kavak en de topschutter van de hoofdklasse B punterde de bal achter Gerben Ruizendaal, 2-1.
Na rust was het eerste kwartier wat minder spectaculair dan de eerste helft. Net voor het verstrijken van het eerste uur was het Eemdijk dat weer op gelijke hoogte kwam. Een lange bal van Jasper Bolland werd niet lekker weggewerkt door de defensie van Genemuiden. Sjohn van Gulik won vervolgens een kopduel, waarop verdediger Roelof de Jong de bal pardoes in de voeten van Maikel de Harder schoof. De Harder wist wel raad met het buitenkansje en schoot de bal snoeihard binnen, 2-2.

Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Eemdijk bijna voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Na een fantastische aanval over de schijven Maikel de Harder en Deen van Embricqs had Jasper Bolland de bal voor het inschuiven, maar tot ontzetting van alle Diekers ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het missen van deze kans kwam Eemdijk bijna duur te staan, want uit een vrije trap kon Omar Kavak vrij inkoppen. Gelukkig ging de bal naast het doel van Gerben Ruizendaal.

De voorsprong voor Eemdijk kwam er uiteindelijk toch. Een weggewerkte bal van Genemuiden werd er door Sjohn van Gulik weer ingebracht. Maikel de Harder anticipeerde hier goed op en wist met een slim kopballetje Jasper Bolland vrij voor de keeper te zetten. Deze keer wist Bolland wel raad met de mogelijkheid en met buitenkantje rechts tekende hij voor de 2-3. Een paar minuten later wist Eemdijk de marge zelfs naar twee te tillen. Na een snelle uitbraak kwam de bal aan de rechterkant van het veld bij Mauro Franken terecht. Franken gaf de bal voor op Maikel de Harder, die zijn schotje geblokkeerd zag worden. Daarna stond een verdediger van Genemuiden te slapen, zodat Franken de bal nogmaals voor kon geven. Jasper Bolland kon de bal net niet intikken, maar via de ongelukkige Arend van de Wetering verdween de bal toch nog in het doel, 2-4.

In de slotfase ging Genemuiden nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar bleef Eemdijk relatief eenvoudig overeind. De Diekers stonden uiteindelijk al klaar om feest te vieren, tot het eerder gememoreerde moment van Klaas Bout. De schrik was daarbij natuurlijk enorm bij iedereen en scheidsrechter De Bruin was zo verstandig om de wedstrijd direct af te fluiten.

Door de schitterende overwinning van Eemdijk en de uitslagen op de andere velden is de voorsprong van Eemdijk nu vijf punten op de eerste achtervolgers. Het is nu zaak om nog zes wedstrijden te vlammen!

Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk een thuiswedstrijd tegen Zuidvogels. Op Sportpark De Vinken wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Teo van de Mheen (correspondent VV Eemdijk)

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws