WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DE KLASSIEKER! VAN CRUCIAAL BELANG VOOR HET SEIZOEN 2016/2017

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

De klassieker…

Wat gaat deze klassieker worden vandaag? Het Ajax tegen Feyenoord, de enige echte klassieker van Nederland. Word het de kampioenskandidaat nummer een die vandaag ook deze wedstrijd gaat winnen of wordt het het Ajax van Peter Bosz. Voor het aangezicht spelen de Amsterdammers leuker voetbal dan de jaren ervoor maar is het ook effectief genoeg om nog maar een heel klein beetje aanspraak te kunnen maken op de titel? Een titel die op dit moment wel heel erg ver weg is… Zelfs als Ajax vandaag zou winnen zou Feyenoord in de overige zes wedstrijden nog twee keer punten moeten verliezen. Natuurlijk is niets onmogelijk, maar de kans is wel erg klein. Klein omdat de Rotterdammers zeer stabiel ogen. En dat doen ze al het hele seizoen…. Feyenoord is met Kuyt, El Ahmadi, Toornstra, Karsdorp, Vilhena en Botthegin een hecht elftal dat knokt voor elke meter…

Toch is het nog steeds niet afgelopen. Mocht Ajax er met de overwinning vandoor gaan word de druk op Feyenoord groter en dan moet je maar zien hoe dat verder gaat. Met wedstrijden tegen Go Ahead, PEC Zwolle, FC Utrecht, Vitesse en Excelsior voor de boeg kan de laatste wedstrijd tegen Heracles zomaar cruciaal zijn voor het optillen van de schaal. Want ja…. vorig jaar ging het bij de Amsterdammers mis in de laatste wedstrijd tegen De Graafschap. Dus waarom zou je er zomaar vanuit durven gaan? Nou precies omdat Feyenoord zo’n hecht elftal heeft dit seizoen. Deze mannen kunnen het zich nu niet meer veroorloven om tegen een zeperd in de laatste wedstrijd aan te lopen dus zij willen het kosten wat het kost eerder binnen slepen.

Daar komt bij dat Ajax ook nog een zeer lastig programma heeft. De Amsterdammers moeten nog tegen AZ, NEC, Heerenveen, PSV, Go Ahead en de laatste tegen Willem ll. En dan hebben zij voor de wedstrijd met PSV ook nog te maken met een Europa League duel tegen niet de minste club uit Europa, namelijk Schalke 04. En dat is nou precies waar Ajax dit seizoen erg veel last van heeft gehad. Na de Europese duels verloren zij of speelden gelijk. En ja natuurlijk moet je als duur betaalde prof het op kunnen brengen om twee wedstrijden per week te spelen, maar zoals Ruud Gullit zegt: “Hoe dan ook, het gaat je toch in de benen zitten.”

Maar mocht Ajax verliezen of gelijk spelen dan raken zij zelfs de tweede plek kwijt. Dan gaat PSV, die allang afgeschreven leek, er met een voorronde Champions League vandoor. Dan hebben de Amsterdammers echt helemaal niets dit seizoen.

Kortom, de belangen zijn vandaag van zeer, zeer, zeer groot belang! Het word hoe dan ook een klassieker die nog jaren herinnerd zal worden. Laten we hopen dat het een echte klassieker word, vol met strijd, passie en veel doelpunten.

Moge de beste winnen!

Ajax – Feyenoord

Aanvang: 14.30 uur Amsterdam Arena

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!