WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

‘LEKKEN NAAR DE MEDIA MOET JE OP HET CONTO VAN TEN CATE SCHRIJVEN’

Barry / KNVB / 3 jaar geleden

De KNVB…. Het is en blijft een grote puinhoop. Nu vallen zelfs diverse media over elkaar heen over wie er nu de schuldige is en is het zelfs Henk Hoijtink van de krant Trouw, die het niet sjiek vindt van onder meer Voetbal International en de Telegraaf dat zij profiteren van het nieuws dat zij hebben kunnen brengen over het wel en daarna weer niet bondscoachschap van Henk Ten Cate. In zijn column zegt Hoijtink: “De Telegraaf en VI wilden Ten Cate bovenal opdat ze van de ideale poreuze ingang verzekerd zouden zijn. Het is niet collegiaal misschien om dat zo te stellen, of het zou als zodanig kunnen worden uitgelegd. Ieder inderdaad zijn manier van journalistiek te bedrijven, maar als het echt de spuigaten uitloopt, zij het een keer gezegd.”

Zondagmorgen bij De Tafel van Kees vertelde Hoijtink dat de schuld van dit alles niet echt bij de Technisch Directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, ligt maar dus bij Henk ten Cate. Die heeft gelekt naar de media en heeft zelfs in de auto de luidspreker aangezet en journalist Martijn Krabbendam mee laten luisteren met de gesprekken die Van Breukelen voerde met Henk ten Cate. Dat hoort dus niet….

Nu ben ik als Voetbalprof.com dus wel erg nieuwsgierig naar de mening van Hoijtink en vooral naar die van Hans van Breukelen over hoe zij dan in deze situatie staan. Henk ten Cate heeft openheid van zaken gegeven nadat hij eerst bondscoach was geworden, althans die toezegging had hij gekregen van Hans van Breukelen, en daarna weer afgebeld was. Ten Cate weet, waarschijnlijk van Ruud Gullit en anderen, dat Hans van Breukelen de woorden die hij heeft gezegd zomaar weer kan intrekken en de vermoorde onschuld kan spelen. Ten Cate heeft gewoon een getuige mee laten luisteren zodat als hij in de media, die op de hand van de KNVB zijn en daardoor van de ideale poreuze ingang verzekerd zijn zoals het AD en Trouw, zou worden beschreven als ‘leugenaar’ hij ondersteunend bewijs heeft. Zijn ‘bewijs’ bestaat nu inmiddels uit een meegeluisterd telefoongesprek, ontvangen SMS’jes en mailverkeer. Geschreven stukjes kunnen eventueel anders geïnterpreteerd worden, dus Ten Cate heeft het zekere voor het onzekere genomen en Martijn Krabbendam heeft optimaal geprofiteerd. Zo simpel is het…

Elke journalist zit te wachten op dit soort scoops en dat zou elke journalist ook moeten erkennen. Als bijvoorbeeld Henk Hoijtink deze scoop had kunnen krijgen had hij er wellicht ook mee aan de haal gegaan. Nu zou het journalistiek misschien wel niet zo fair zijn.

Maar wat is dan wel fair? Wat is dan wel goed? Wanneer kan je er wel over schrijven? Feit blijft inderdaad dat het niet is uitgelekt door Hans van Breukelen of ieder ander van de KNVB maar het is wel zo dat Van Breukelen zorgt dat iets uitlekt omdat er mensen niet fair behandeld worden. Het begon met Jorritsma. Daarna het gesprek met Gullit. Nu Ten Cate en wellicht heeft dit alles nu nog een staartje. Want Dick Advocaat gaat er naar alle waarschijnlijkheid vanuit dat hij de eerste keus was. Dit blijkt dus niet het geval geweest te zijn. Ten Cate is ‘af geserveerd’ omdat de beoogde assistent Fred Rutten nee had gezegd. Toen Ten Cate daarna Ruud Gullit voorstelde was het plots niet goed meer en werd hij van de nummer één kandidaat plots een gedeeld nummer één samen met Dick Advocaat. Advocaat hapte wel toe, waarop Ten Cate heeft afgezegd, en die heeft nu kijk eens aan…. Ruud Gullit, op het oog als assistent en met hem is inmiddels al een gesprek geweest met Hans van Breukelen. Dus Ten Cate is door de KNVB ‘belazerd’, Gullit mocht geen assistent worden onder Ten Cate maar wel onder Advocaat. Maar Advocaat dacht dat hij nummer één was en nu is het afwachten of hij na al deze draaien met de kont van de KNVB nog wel zal willen.

Deze grove fouten van de KNVB kun je niet toeschrijven aan het lekken van Ten Cate of aan de journalistieke inbreng van de Telegraaf of Voetbal International. Dit is enkel en alleen toe te schrijven aan het wanbeleid bij de KNVB. Wanbeleid dat er al jaren is en sinds de komst van Hans van Breukelen is het alleen maar erger geworden. Er moet gewoon een algemeen directeur komen die alle puntjes op de i zet en harde maatregelen treft. Die algemeen directeur moet benoemd worden door de Eredivisieclubs onderling. Op deze manier kan je niet verder. Ook rond dit bondscoachschap zal weer een dik rookgordijn hangen. En waar rook is is vuur. En waar vuur is kan je niet blijven blussen met een tuinslang als het vuurt telkens op blijft laaien. Dat moet je aanpakken bij de kern. Bij de vuurhaard. En die vuurhaard zit bij de KNVB helemaal bovenin. Als die mensen zijn geblust en lamgelegd kan je pas weer beginnen met het bouwen van een nieuwe fundering.

Met zeer veel interesse zullen wij de aankomende persconferentie van de Technisch Directeur, over het aanstellen van de meest capabele bondscoach die beschikbaar was, volgen. Wij hopen in elk geval dat het snel zal gebeuren. Oh, en die bondscoach kan pas beginnen na 1 juni en zal dus niet bij de eerste twee oefenwedstrijden kunnen zijn. Dat is een voorwaarde die hij gesteld zou hebben. En oh, ook niet bij de persconferentie mocht die aankomende week plaatsvinden. En oh ja, deze week zal het ook niet kunnen dat de beoogd assistent dan even in de stoel naast van Breukelen zal gaan zitten want Gullit is de aankomende week afwezig.

KNVB stop ermee!

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!