WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Achilles ’29 na komend weekend zonder accommodatie.

Barry / Amateur divisie / 10 maanden geleden

De familie Derks heeft in een statement aan Achilles ’29 laten weten dat de club met ingang van 1 oktober, aanstaande woensdag, niet meer gebruik mag maken van accommodatie de Heikant. De grond waarop de accommodatie staat is in handen van de familie, die verbolgen is over het feit dat zij door het huidige bestuur aan de kant zijn geschoven.

De gemeenteraad van Groesbeek is ook in kennis gesteld van de beslissing van de familie Derks en dit zorgt voor de nodige onrust in het dorp. De familie Derks schrijft letterlijk in haar verklaring: ”uiteindelijk hebben we moeten vaststellen dat de vereniging bewust heeft ingezet op een radicale breuk..”.

Achilles ’29 behoort tot de meest succesvolle amateurclubs van Nederland. Mede dankzij de invloed van de familie Derks besloot de club door te stoten naar het betaalde voetbal. Dit werd geen succes. De incidenten en schulden stapelden zich op. Zo ontstond er heibel rond de aanstelling van Arno Arts als trainer en bleken er Amerikaanse spelers wekenlang onder belachelijke omstandigheden als “proefspelers” te worden gebruikt.

Ondertussen gingen zowel de Stichting Gebruik Sportpark de Heikant failliet, maar bleek er volgens de curator oneigenlijk met geldstromen te zijn geschoven binnen deze Stichting, en ook de BV waarin de spelerscontracten waren ondergebracht ging failliet.

Achilles ’29 zakte uiteindelijk vanuit de tweede divisie terug naar de hoofdklasse waar het ook nu weer onderaan bivakkeert.

Welke oplossing voor deze situatie gevonden gaat worden is nog onduidelijk, mede omdat het bestuur van de club nog niet naar buiten is getreden.

In Groesbeek zijn er komende week wijnfeesten. Maar niet iedereen is blij in het dorp, zo veel is zeker.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!