WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

ACV ASSEN: “ACV ZAL NIET OP ZONDAG VOETBALLEN! IS DE KNVB DE WEG KWIJT? JA!!”

Barry / Derde divisie zaterdag / 3 jaar geleden

Vanmiddag meldde Voetbal247 op de website dat de KNVB volgend jaar geen onderscheid meer zal maken tussen zaterdag en zondagclubs mochten zij degraderen uit de Tweede divisie. Mochten er bijvoorbeeld twee zaterdagclubs (of twee zondagclubs) degraderen uit die Tweede Divisie dan zou de KNVB ze indelen naar een poule naar keuze. In heel kort gezegd dus bijvoorbeeld, één naar de zaterdag en één naar de zondag. ACV Assen laat op Twitter direct weten daar niet mee akkoord te gaan.

Volgens Voetbal247 zouden clubs hun recht om op een bepaalde speeldag te spelen na dit seizoen gaan verliezen. “Mede hierdoor, maar ook door de degradatie vanuit de Tweede Divisie, bestaat de mogelijkheid dat eveneens zaterdag,- of zondagverenigingen worden ingedeeld in de Divisie poule die niet overeenkomstig hun gewenste speeldag is. In eerste instantie worden de verenigingen uitkomende in de Derde Divisie in het seizoen 2018/2019 verzocht aan te geven of men vrijwillig ingedeeld wenst te worden in de ongebruikelijke. ongewenste poule. Indien hier geen of onvoldoende gegadigden voor zijn, worden één of meerdere (rechtstreekse) degradanten uit de Tweede Divisie ingedeeld in de Derde Divisie poule die niet overeenkomt met hun gebruikelijke speeldag.”

De KNVB zou volgens Voetbal247 ook wel eens kunnen gaan loten wie er dan in de niet gebruikelijke poule zal gaan spelen.

ACV Assen heeft als eerste gereageerd. Op Twitter reageert de voorzitter van ACV, Marco de Rijke als volgt: “ACV zal niet op zondag voetballen! Is de KNVB helemaal de weg kwijt? (antwoord: Ja!)” Tevens Tweet de Rijke: “Statutair ligt vast dat wij niet op zondag spelen. Dit is ook de wens van veel van onze leden. Je moet je identiteit niet verloochenen.” En: “ACV speelt niet op zondag. Ze zijn in Zeist de weg nu helemaal kwijt.”

Een krachtig en duidelijk antwoord van de club uit Assen. En het vermoeden bestaat dat er meerdere clubs zullen volgen en ACV in hun uitspraak zullen steunen.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!