WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

AMATEURVERENIGINGEN STUREN BRIEF AAN KNVB

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Zes amateurverenigingen hebben in het belang van het amateurvoetbal het initiatief genomen om de KNVB in de persoon van directeur Jan Dirk van der Zee, te bewegen om af te zien van instroom van de belofte in het amateurvoetbal. De zes voetbalverenigingen hebben eerder dit jaar met elkaar gesproken over de ontwikkelingen in het amateurvoetbal en in de Tweede en Derde Divisie in het bijzonder. Zo staat op de website van FC Lisse beschreven uit naam van de contactpersoon van de zes verenigingen, en voorzitter van FC Lisse, Leon Annokkee.

In de brief die zij verstuurd hebben staat onder meer dat het de verenigingen opvalt dat het besluit van de toevoeging van meer beloftenteams kennelijk door de KNVB zelf worden genomen en er niet gewacht word op de uitslag van de bondsvergadering die aankomende donderdag 28 juni zal worden gehouden. Tevens refereren de clubs aan een eerder gemaakte afspraak van de KNVB met de amateurverenigingen dat een dergelijk besluit pas genomen zou kunnen worden als de evaluatie van Hypercube gepubliceerd zou zijn. Volgens de zes clubs gaat het besluit van de KNVB volkomen voorbij aan de belangrijkste uitkomst van die evaluatie, te weten; dat de ondervraagde amateurclubs en “masse” tegen de komst van meer beloftenteams in de piramide zijn. Dit zou blijken uit de enquete die door de CVTD is gehouden.

De clubs doen een dringend beroep op de directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee, om te doen wat de KNVB altijd zegt te doen, namelijk luisteren naar de clubs. Tevens vragen de schrijvers van deze brief aan andere amateurclubs uit de Hoofdklasse, de Derde Divisie en de Tweede Divisie om zich achter ze te scharen.

De clubs die deze brief hebben geschreven en naar de KNVB hebben gestuurd zijn: FC Lisse, VVSB, VV Katwijk, SVV Scheveningen, VV IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys.

Een oproep die Voetbalprof.com al eerder deed om te zorgen dat de amateurclubs wakker worden. Op ons artikel hebben wij diverse reactie gekregen zo ook van de heer van der Zee. Wij zijn volgende week vrijdag uitgenodigd voor een stevig kop koffie in Zeist om het één en ander te bespreken. Het zij zo dat deze afspraak een dag na de bondsvergadering is waar wellicht bepaalde besluiten genomen zouden worden. Wij hopen persoonlijk dat deze vergadering iets word opgeschoven of dat de besluiten worden uitgesteld tot na de evaluatie en het publiceren daarvan van hypercube. Wij willen zowel de clubs als de KNVB er graag op wijzen dat deze hele piramide geen piramide is en dat hij op instorten staat met de toevoeging van de beloftenelftallen. Wij zijn van mening dat beloften elftallen tweede elftallen zijn en dat die niet in de A categorie horen te spelen. Blijft dat zo, dan kan je niet spreken van een piramide omdat deze beloftenteams nooit de punt van de piramide kunnen bereiken.

Wij hopen met de clubs mee dat er uitstel komt van bepaalde besluiten en dat de KNVB tot zinnen komt.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!