WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

AZ NA ZEER SPANNENDE WEDSTRIJD NAAR FINALE KNVB BEKER

Barry / KNVB / 4 jaar geleden

AZ heeft vanavond na een zinderende halve finale tegen Cambuur aan het langste eind getrokken. Waar keeper Nienhuis de hele wedstrijd de held van Leeuwarden leek te worden door het uitstekende werk dat hij vanavond verrichte, was het juist de andere keeper die het uiteindelijk werd. Na 120 minuten voetbal en 9 penalty’s was het Tim Krul die de beslissende pingel pakte en daarmee de ploeg van John van den Brom aan een finaleplek hielp. 

Het was een zeer spannend duel in Alkmaar. Bloedstollend spannend en alles zat erin. Het bestond absoluut niet uit mooi en goed voetbal, maar de passie en strijd, fouten en de lengte van de wedstrijd maakte dat dit een echte halve finale werd van het KNVB beker toernooi werd. Even leek AZ de wedstrijd al in de blessuretijd van de officiële negentig minuten beslist te hebben. Stijn Wuytens schoot de bal in en in eerste instantie werd het doelpunt toegekend. Maar via de videoscheidsrechter werd Kevin Blom op de hoogte gesteld dat er een beeld terug gekeken moest worden en daaruit bleek dat er voorafgaand aan het doelpunt een duidelijke overtreding was gemaakt op Nienhuis. Het doelpunt werd terecht afgekeurd.

Verder was AZ de gehele wedstrijd zeker de betere ploeg. Wel waren er over en weer kansen. Bij AZ waren Fred Friday en Wout Weghorst af en toe gevaarlijk en aan de andere kant waren het Barto en Sander van den Streek.

In de tweede helft was dit in de beginfase opnieuw het geval alleen waren de kansen toen vele malen groter. Friday schoot oog in oog met Nienhuis de bal over het doel en een schot van Hoefdraad werd door Krul op fraaie wijze gered.

In de verlenging leek het wachten op een doelpunt voor AZ. De Alkmaarders waren vrijwel de hele verlenging in balbezit maar Nienhuis hield Cambuur op de been met een aantal fraaie reddingen. In de absolute slotfase was er voor van Eijden van AZ nog rood omdat hij op de rand van de zestien meter nog een overtreding moest maken voor het echt gevaarlijk werd, maar het bleef 0-0 na 120 minuten voetbal dus moesten er penalty’s genomen worden.

In de penaltyreeks misten beide ploegen al twee penalty’s en voor Cambuur moest Barto de beslissende nemen. Oog in oog met Krul werd de spanning te groot en de held van het WK van 2014 bij Oranje, keerde de slap ingeschoten pingel waardoor AZ nu de finale zal spelen tegen Vitesse dat gisteravond al in de andere halve finale van Sparta wist te winnen.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!