WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Barry: Wesley Sneijder en DHSC, het zou een mooi verhaal kunnen worden.

Barry / Interviews en columns / 2 jaar geleden

Is het een sprookjesverhaal of berust het op waarheid. We zullen er snel genoeg achter komen. Maar een ding staat vast, Sneijder en eersteklasser DHSC hebben een zeer hechte band. 

Wesley Sneijder, recordinternational en een van s’werelds beste middenvelders ooit, heeft een warme band met zijn oude amateurclub DHSC en andersom.

De club gaat het Thorbecke sportpark naar de kleine nummer 10 vernoemen en Wesley heeft de A-selectie uitgenodigd om op trainingskamp te komen in Qatar, het land waar de nummer 10 momenteel speelt. De KNVB heeft Sneijder gebeld en hem een versnelde trainerscursus aangeboden. Sneijder heeft het in overweging en zal spoedig beslissen. Want, zegt hij: “Als ik de trainerscursus ga doen dan zal ik moeten stoppen met voetballen. Ik weet niet of ik daar al aan toe ben maar de knoop zal ik spoedig doorhakken. De cursus ga ik doen, maar wanneer weet ik nu nog niet.”

Nu wordt er ook in de Utrechtse wandelgangen gefluisterd dat de kleine voetbalgigant DHSC naar een hoger niveau wil en zal tillen. De geruchten gaan dat Sneijder een fors bedrag beschikbaar zal stellen om DHSC richting de Tweede Divisie te helpen. Tevens zou hij zich nu al met een aantal zaken bemoeien. Zo schijnt er mede namens Sneijder een trainer benaderd te zijn die nu wat dingen doet voor FC Utrecht maar ook een amateurclub ergens anders in het land onder zijn hoede heeft. Volgens diverse mensen zou het in beginsel om een bedrag gaan  ongeveer tussen de 500.000 euro en het miljoen om de club binnen 5 jaar, maar wel met een eerlijk en goed beleid, naar het hoogste amateurniveau te helpen.

Berusten de geruchten op waarheid of blijft het enkel bij een warm gevoel voor elkaar? Ik vermoed dat wij het binnen nu en een jaar zullen weten. Een ding staat vast….. Broertje Rodney speelt er al.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!