WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

BELOFTENTEAMS INSTROMEN IN HOOFDKLASSE? “IK VOORZIE GROTE PROBLEMEN”

Barry / Nieuws / 4 jaar geleden

“Het wordt gezien als een groot succes maar ik voorzie grote problemen.” Dit zijn de woorden van Ad Westerhof, voorzitter van het Amsterdamse AFC dat uitkomt in de Tweede Divisie, tegen Voetbal International. Deze uitspraak doet de voorzitter op basis van het plan om meer beloftenteams in te laten stromen in het amateurvoetbal.

“Waar gaan die beloften dan voetballen? Wij zijn tegen en alle clubs in de Tweede en Derde divisie zijn tegen.” Gaat hij verder. “Wij hebben ons bezig gehouden met het eerste dossier. Dat was zeer zeker een succes. Maar die twee zaken werden samengenomen alsof het één dossier was. Toch hebben wij daar niet mee ingestemd. Hoe het dan toch komt dat de amateurs hebben ingestemd? Dat was een vertegenwoordiging van de Bondsraad. Daar zaten mensen in die ik nog nooit heb gezien. Reken er maar op dat het lastig gaat worden.”

Wat voor trucen haalt de KNVB nou allemaal uit? De KNVB heeft naar buiten gebracht dat de amateurclubs erover uit waren dat er meer beloftenteams in mochten stromen als de licentie-eisen naar beneden werden gebracht. Nu meldt de heer Westerhof dat ze het daar helemaal niet mee eens zijn. Hij vraagt zich ook af hoe dat dan zou moeten want in de Tweede en Derde divisie is geen plaats. Hij vervolgt: “Nu krijg je dat de beloften een competitie in een competitie gaan spelen. Het kan zijn dat de beloften als één, twee, drie en vier eindigen. De nummer vier degradeert vervolgens, omdat er een maximum aantal clubs is. Dat is toch niet gezond? Bij ons in de Tweede divisie is Jong AZ kampioen geworden. En volgend jaar? Jong Vitesse, zonder twijfel. Zij hadden dit jaar een te kleine selectie. Dat gaan ze volgend jaar anders doen. Het budget en het niveauverschil is te groot. De andere clubs spelen alleen maar om niet te degraderen.”

Mening voetbalprof.com

Het is complete competitievervalsing! Als je een piramide wil en clubs laten doorstromen naar het betaalde voetbal dan moet je het eerlijk aanpakken. Dan neem je de tweede Divisie en een beloftencompetitie. Dan laat je er twee direct uit de Jupiler league degraderen en geef je die plekken aan de kampioen van de Tweede Divisie en die van de beloften competitie. Dan hou je ook nog een promotie degradatieplaats over in de Jupiler League en daar laat je de nummers twee uit beide competities om strijden in een onderling duel. En de winnaar van deze laat je een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer 16 van de Jupiler League. Dan is de kans voor elke ploeg net zo groot om zowel te promoveren als te degraderen en blijven de competities in het amateurvoetbal spannend en is het voor de beloften competitie ook nog leuk. De rest lost zich binnen een aantal jaar vanzelf op als de niveau verschillen wellicht wat minder zullen zijn.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!