WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

BREAKING: RUBBERKORRELS KUNSTGRASVELDEN TOCH RISICOVOL!

Barry / KNVB / 4 jaar geleden

Nieuw onderzoek naar het risico van rubbergranulaat op de kunstgrasvelden door de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft uitgewezen dat de risico’s voor de volksgezondheid toch bestaan. De stoffen die in de rubberkorrels zitten zouden volgens hoogleraar Jacob de Boer toch gevolgen kunnen hebben voor de volksgezondheid en waarschuwt mensen om niet te gaan sporten of spelen op velden waar dit rubbergranulaat op ligt. “Ik zou het niet doen.”

De onderzoekers deden proefjes met zebravisjes en zebravisembryo’s die werden blootgesteld aan water waarin de korrels hebben gelegen. Het gevolg: “De embryo’s gaan dood en de visjes vertonen gedragsverandering.” Vanavond om 20.25 uur word de conclusie van onderzoeksleider Jacob de Boer bij Zembla gepresenteerd.

“Wanneer stoppen we nu niet met deze hele discussie en schakelt de KNVB niet over op het verwijderen van deze velden en grijpt de overheid niet in door clubs te ondersteunen om hier een einde aan te maken. Blijf niet spelen met de gezondheid van mensen. Vooral die van kinderen. Stop met het willen doordrukken van kunstgras met deze korrels. Wat als er over 20 jaar wel bewezen wordt dat het kankerverwekkend is. De KNVB en het RIVM willen het in de doofpot stoppen omdat het gigantisch veel geld gaat kosten, maar clubs moeten de ogen openen en op het einde van dit seizoen stoppen met het spelen op deze velden. Het is onverantwoord, dat moge duidelijk zijn. Bij twijfel moet je gewoon het risico niet nemen. De KNVB zou zich hier voor 100% voor in moeten gaan zetten en niet met onzin komen om kleine clubs de nek om te draaien door met nieuwe wedstrijdvormen en trainingen te komen. Door het spelen op kunstgras kom je al achter te liggen op de rest van Europa en het blijkt ook nog eens gevaarlijk te zijn. Dit is een veel belangrijker agendapunt dan het pupillenvoetbal veranderen en clubs uit de Tweede en Derde divisie punten in mindering geven omdat ze in gebreke blijven tegenover de licentie eisen, of om die clubs contractspelers door de strot te duwen” Aldus Barry Joren, redactie voetbalprof.com

Dit artikel is gesponsord door:

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!