Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 11 feb 2018 / 3e divisie zaterdag

Capelle trainer Timmers niet naar DOVO om een lekker open potje te gaan spelen

Foto: DOVO foto side Facebook

De inhaalwedstrijd DOVO – vv Capelle kende een logische uitslag van 0-0. Logisch door de tactiek waarmee de coaches de teams de wei in stuurden en de gevolgen die dat had.

Het viel de beide coaches nauwelijks te verwijten dat er weinig te genieten was op de rode zijde van sportpark Panhuis. Gert Kruys had iets te veel tegendoelpunten zien vallen bij DOVO en koos daarom voor wat meer zekerheid achterin. Een zekere aanwinst was Dominique Kivuvu die debuteerde en meteen de organisatie achterin nadrukkelijk op zich nam. Aan de andere kant stond dan Ron Timmers voor zijn debuut bij vv Capelle en logischerwijs bouwde ook hij wat zekerheid in omdat de club de punten keihard nodig heeft. Bovendien miste Timmers een paar centrale verdedigers en dat maakte het er niet gemakkelijker op. Ook aan DOVO kant enkele geblesseerden, de gebroeders Patrick waren beiden uitgeschakeld.

DOVO begon het duel nog wel met enige overtuiging. Het leverde kansjes op voor Nick Koster, die de vuisten van doelman Bradly van der Meer vond, en Marley Berkvens, die na een aanval over links te hoog mikte. Voor de pauze kwam alleen linkerspits Olaf v.d. Sande tot een doelpoging namens de gasten. Hij schoot na 18 minuten ruim naast naast. De enige kans die aan de overzijde nog te zien was ontstond na een afgemeten voorzet van Roy Bakkenes. Marley Berkvens kopte hard maar net over de deklat.

Kruys paste in de rust de eerste wissel toe en bracht Leo Toonen voor de onzichtbare Salim Ammarzgiou. Verderop vielen ook Quincy Arends en Arien Bakkenes nog in, maar aan het spel veranderde nauwelijks iets. Ook Timmers kwam tot enkele wissels, maar behield daarmee vooral de organisatie van zijn defensie op orde. En omdat die defensie vooral de lange bal hanteerde was het lastig voor de aanvallers om tot aardig spel te komen. DOVO ontbeerde dan weer de creativiteit om de Capeller defensie te ontrafelen. De mooiste kans van de tweede helft ontstond nog voor Capelle, toen Bram van Eijk een voorzet gaf waar Tim Vincken nog heel dicht bij kwam voor de intikker. Het bleef echter bij 0-0.

Waar de assistent trainer van DOVO José de la Fuente Pozo na de wedstrijd direct aanduidde dat het spel van zijn team te traag was geweest om Capelle te verrassen was ook Ron Timmers duidelijk in zijn oordeel. “We zijn pas een paar dagen met elkaar aan het werk. Capelle staat op een positie waar het heel snel van af wil. Dan is het natuurlijk niet zo dat ik hier in Veenendaal even een lekker open potje voetbal ga laten spelen. Wij willen punten halen en dan begint dat in de eerste plaats door een goede organisatie neer te zetten en zekerheid in te bouwen. Van daaruit moet vertrouwen ontstaan. Je zag bij ons dus geen mooi voetbal. Maar er werd wel heel hard door mijn mannen gewerkt voor een resultaat. Dan kan het zijn dat DOVO meer in balbezit was maar ze hebben toch net als wij hoegenaamd geen kansen gehad? Ik meen dan ook dat wij hier terecht een punt hebben gehaald.”

Theo Uphus, voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws