WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

CLARENCE SEEDORF BENOEMD TOT BONDSRIDDER VAN DE KNVB

Barry / Oranje / 3 jaar geleden

Clarence Seedorf is voorafgaand aan het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Italië geëerd voor zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal. Seedorf speelde 87 wedstrijden in het shirt van Oranje. Zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal speelde hij in 2004 maar toch werd hij nu pas ‘uitgezwaaid’.

Voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, sprak de voormalig middenvelder toe in de Amsterdam Arena: “ik heb je in 1992 zien debuteren bij Ajax en twee jaar later bij Oranje. Je hebt onder meer vier keer de Champions league gewonnen en negenhonderd wedstrijden gespeeld. Je bent de meest succesvolle Nederlandse voetballer wat betreft het winnen van prijzen. En je bent sociaal betrokken. Je hebt een stadion in Suriname laten bouwen en je bent een ambassadeur voor kinderen. Daarom krijg jij de zilveren schaal met daarop je 87 interlands die jij gespeeld heb, maar krijg je ook een speld die jou bondsridder van de KNVB maakt.”

Seedorf kreeg de microfoon en bedankte iedereen die in hem geloofde: “ik ben geboren in Suriname maar ben Nederland dankbaar voor de kansen die zij mij gegeven hebben. Ik wil mijn ouders die er vandaag niet bij zijn heel erg bedanken voor de steun die zij me altijd hebben gegeven. Ook de coaches die in mij geloofd hebben en natuurlijk de fans die altijd achter me hebben gestaan.”

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!