Nieuws over Persoonlijke interviews
/ 12 nov 2017 / Persoonlijke interviews

COLUMN: KINDERACHTIG GETOETER OMDAT ZE NAAR EEN WK MOGEN, TSSSSS!!

Potverdomme, wat een doodzielige taferelen zeg gisteravond in de grote steden. Na de overwinning van Marokko op Ivoorkust stond zo’n beetje elke grote stad in Nederland op zijn kop. Toeterende auto’s, Marokkaans nationale vlaggen en allemaal van die hysterische zieltjes eronder die luidkeels aan het juichen en zingen waren. 

Het waren beelden waar ik me dood aan irriteerde. Rondom die fontein bij de Coolsingel stonden auto’s te toeteren en niemand kon er meer langs. Als een stel debielen die het WK al gewonnen hadden werd er gefeest in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zelfs de Koning van Marokko feliciteerde de selectie van ‘zijn’ nationaal elftal, “De leeuwen van de atlas.” Niet alleen in Nederland werd dat feest gevierd. Ook in bijvoorbeeld Frankrijk liepen de straten vol. En dat na 20 jaar een keer iets halen. Iets ja…. want wat betekent het nou om naar een eindronde te gaan?  Man, man, man….

Nou het is simpel, het betekend natuurlijk heel veel! ik begrijp wel dat al die gasten de straat op gingen. Wat hierboven staat is uiteraard gekheid. Ik ben gewoon stik,- maar dan ook echt stik jaloers! Wat had ik graag toeterend rondjes gereden in mijn auto om te vieren dat ons Oranje naar het WK zou gaan. Wat had ik graag weer een vlaggetje op mijn gezicht laten schminken door mijn kleine neefje. Wat had ik graag weer de straat versierd met onze nationale vlag en de oranje plastic vlaggetjes van de Action. Wat had ik graag weer met familie en vrienden die barbecue aan willen steken en met een paar kratten Heineken naar een wedstrijd van onze trots willen kijken hoe zij verder en verder zouden komen op een eindronde. Wat had ik graag….

Maar wij hebben niets gehaald. Wij gaan niet naar Rusland. Wij gaan niet naar die prachtige eindronde. Wij zitten van de zomer weer met tranen op onze wangen verveeld naar wedstrijden van de Duitsers, de Belgen of ja…. de Marokkanen te kijken.

Maar goed, Marokko…. het is jullie gegund hoor. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Heel veel succes op het WK, en geniet van elk moment. Vier feest als jullie winnen. Toeter, juich en zwaai met jullie nationale vlag op de Nederlandse straten. Maak er een mooi feest van aankomende zomer en houd het netjes. En ik…. Ik doe mijn ogen en oren wel dicht. Want ik weet niet of ik de pijn van het missen van ons Oranje op het WK wel kan dragen.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws