WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Column Theo Uphus: Heeft Sefa Kurt een nieuwe trend gezet?

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Heeft Sefa Kurt een nieuwe trend gezet ?

Al enkele maanden geleden was er een eerste speler in de top van het amateurvoetbal die tot een opvallend besluit kwam. Hij tekende voor een andere club voor het komende seizoen maar trok dat besluit later in. Sefa Kurt gaat komend seizoen niet van Excelsior Maassluis naar Rijnsburgse Boys, waar hij volgens zijn eigen commentaar op de website van de Rijnsburgers graag naar toe wilde komen, maar blijft op sportpark de Dijkpolder in Maassluis spelen. In Rijnsburg blijven bestuursleden, technische commissie en trainer verbijsterd achter. Ze zijn niet zielig, want hebben een prima groep spelers zonder Kurt. Maar ze begrijpen die plotselinge omslag niet. Kurt blijft in Maassluis.

Maar de laatste weken is het ineens schering en inslag. Joey van den Berg van Ter Leede tekent bij SJC Noordwijk. De laatste degradeert , de eerste promoveert. En ineens wil van den Berg bij Ter Leede blijven. Sportief gezien logisch, maar waar blijft de toezegging ?

Chima Bosman tekende in februari voor VVSB, maar heeft ondertussen na de promotie van Quick boys en de degradatie van VVSB, de club waar hij tekende, gedegradeerd en wel, laten weten dat hij bij Quick Boys wil blijven. Wat is het tekenen van een contract nog waard ?

Ik informeerde vanmiddag naar de gang van zaken bij voorzitter Arjan Broekhof, voorzitter van VVSB.

– Arjan, wat is er wel of niet waar over de transfer die wel of niet doorgaat van Chima Bosman van Quick Boys naar VVSB ?

Dat is nog niet te zeggen. Bosman heeft ons laten weten dat hij bij Quick Boys wil blijven.

– Is dat voor of na de beslissingswedstrijd tussen VVSB en Quick Boys in Katwijk gevraagd ?

Dat heeft Chima vorige week dinsdag al bij ons neergelegd, dus voor de dubbele ontmoeting die wij met zijn club Quick Boys hadden.

– Hoe reageerde u daar dan op ?

Het is teleurstellend als iemand die net iets met je is overeengekomen dat al wil stopzetten, maar veel meer kan ik er ook niet over zeggen.

– U bent teleurgesteld in de houding van Bosman ?

Ik kan er weinig meer over zeggen. We willen er als bestuur van VVSB eerst met Bosman en Quick boys uit komen. En ik ga daar dus niet op vooruitlopen.

– Is dat snel duidelijk denkt u ?

Dat kan ik ook niet beantwoorden omdat ik wel weet wat ik wil maar ik niet weet hoe het uitpakt met de gedachten van Bosman en Quick Boys.

Ondertussen zijn er al weer geruchten gaande omtrent Kay Tejan, die al dan niet zou willen blijven bij Quick Boys terwijl hij al maanden geleden een contract overeen zou zijn gekomen met Kees Spaan namens de TC van Kozakken Boys.

Is nou ook de top van het amateurvoetbal al een tombola van idioterie geworden ?

Theo Uphus voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!