Nieuws over Interviews en columns
/ 12 jan 2018 / Interviews en columns

Column: Voortaan maar berichten brengen zonder hoor en wederhoor toe te passen?

In het vervolg moet Voetbalprof.com maar gewoon berichten brengen waar zij van overtuigd is dat het waar is. Immers schijnt het tegenwoordig zo te zijn dat als je nog niet zo bekend bent als een ander medium, dat je afgescheept wordt en dat het andere medium dan de voorkeur krijgt van een club om het nieuws te brengen ,terwijl onze informatie wel klopte en wij gewoon netjes hoor en wederhoor hebben toegepast. Vriendjespolitiek, voorkeursbehandeling, belangenverstrengeling, noem het zoals u het noemen wilt, maar netjes is het  naar onze mening in elk geval niet. 

Waar gaat dit over zal u zich afvragen? Zoals onze trouwe lezer inmiddels weet zijn wij niet op ons mondje gevallen en werken wij geheel zelfstandig. Zowel mijn verslaggever Theo als ik hebben de vrije hand. Wij zijn van geen enkele club afhankelijk en dat willen wij ook niet zijn omdat wij zo eerlijk mogelijk nieuws willen brengen. Als wij nieuws te horen krijgen uit het landelijke amateurvoetbal, dan passen wij wel zoveel mogelijk hoor en wederhoor toe. Echter ben ik vandaag weer met mijn neus op de feiten gedrukt. En deze keer door Hoofdklasser Noordwijk.

Vorige week maakte VV Noordwijk bekend dat Martijn Le Congé zijn contract bij de club niet zou verlengen. De afgelopen dagen werd duidelijk dat de huidige aanvoerder toch erg graag bij Noordwijk wilde blijven. Dit werd gemeld door de goed geïnformeerde en prijzenswaardige website Voetbal in de Bollenstreek. Heel simpel, wij hebben groot respect voor het werk dat deze website verzet en dagelijks meldt over de clubs uit de Bollenstreek. Het is zelfs zo dat voetbalprof.com wel eens nieuws van VIDB overneemt en ze ook, zoals het hoort, als bron vermeld.

Wij vinden ook dat als wij als voetbalwebsite iets te horen krijgen en wij doen daar navraag naar, dat een club, speler of trainer dat ten aller tijden mag ontkennen, dat is geen enkel probleem. Je hoeft namelijk niet altijd de vuile was buiten te hangen of iets aan ieders neus te hangen terwijl iets nog niet zeker is. Echter vinden wij het niet netjes als wij iets te horen krijgen en dat wij het hoor en wederhoor toepassen, dat het ontkend wordt en dat er twee uur later een andere website met het nieuws aan de haal gaat op voorspraak van de Technische Commissie. En precies dit is gebeurt vandaag.

Vannacht om half 2 hebben wij een appje gekregen van een anonieme bron. Martijn Le Congé, de aanvoerder van Noordwijk die eerst zijn vertrek had aangekondigd en later volgens Voetbal in de bollenstreek toch zijn besluit weer zou heroverwegen, zou gisteravond laat op trainingskamp in Spanje toch zijn ja-woord hebben gegeven. Dit was 100% zeker vertelde die bron ons. Echter wilde deze bron zijn naam niet vertellen en toen wij vanochtend terugbelde naar het nummer dat erbij stond werd er niet opgenomen. Ook een foto ontbrak bij het Whatsapp profiel. Wij waren overtuigd van de waarheid van het verhaal, maar toch vonden wij dat we het niet zomaar konden brengen. Immers hoor je eerst informatie die je binnen krijgt na te vragen bij de personen waar het over gaat. Dat vinden wij wel zo netjes. Toen wij Martijn Le Congé vanmiddag belde schrok de aanvoerder een beetje. Op de vraag of hij het wilde bevestigen kregen wij een half antwoord. “De gesprekken verlopen positief, het ziet er goed uit, maar er is nog geen ja. Mocht ik eruit zijn met de TC dan app ik je.” Dat begrijpen wij en wij nemen de speler dan ook absoluut niets kwalijk. Wij hebben daarop, tegen beter weten in, het precies zo gepubliceerd als dat Le Congé het ons vertelde.

Wie wij het toch wel een beetje kwalijk nemen is de Technische commissie van VV Noordwijk. Die hebben namelijk beslist dat de voorkeur van deze definitieve primeur, hoe klein ook,  naar het medium Voetbal in de Bollenstreek moest. Laat ik voorop stellen dat ik daar niet jaloers op ben. Immers is het zo dat de meeste primeurs in de Bollenstreek bij dit mooie medium terecht komen en dat is ook volstrekt logisch. Wel irriteert het mij dat de TC van Noordwijk een speler keihard laat liegen en een minder bekend medium in de regio dus lomp buitenspel zet. En waarom?

Als dit vaker gebeurt, dat wij dus publiekelijk buitenspel gezet worden door clubs omdat een ander medium er toevallig wat dieper in zit, dan kunnen wij zo niet anders meer dan alle ‘anonieme’ appjes gewoon te publiceren. De omgang tussen spelers, supporters, sponsoren en voetbalprof.com is in de meeste gevallen namelijk uitstekend en wij krijgen erg veel te horen van wat er na wedstrijden en/of trainingen in de kleedkamer, aan de bar of in een bussineshome wordt besproken. Wij vinden dat als wij zelf niet netjes worden behandeld en/of blijkbaar niet serieus worden genomen, wij zelf ook niet netjes meer hoeven te zijn en lomp alle geruchten de wereld in kunnen gooien.

Uiteraard hopen wij dat het zover niet hoeft te komen en de TC van onder meer VV Noordwijk ons in het vervolg gewoon juiste informatie geven op het moment dat het netjes wordt gevraagd. Overigens hoeft de schuld niet op Le Congé afgeschoven te worden, want die hebben wij na publicatie bij Voetbal in de Bollenstreek ook nog gesproken en die vertelde dat het op voorspraak van de TC was.

U heeft een mooie club en ik ben er meerdere malen hartelijk ontvangen. Ik volg de club met plezier en ik hou niet van negativiteit. Maar weglopen als ik met mijn neus op de feiten wordt gedrukt past mij niet. En als je toch al niets te verliezen hebt (want zo is het als je niet serieus genomen wordt)  kan je maar beter recht uit je hart opschrijven wat je dwars zit. Dus bij deze Technische Commissie van VV Noordwijk. Ik hoop dat u er iets mee kunt en wilt doen.

Vriendelijke groet,

Barry Voetbalprof.com

 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws