WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Curator Coen Houtman laat beslag leggen op accommodatie Achilles ’29

Barry / Derde divisie zaterdag / 4 maanden geleden

De curator die belast is met het faillissement van Achilles ’29 uit Groesbeek heeft beslag laten leggen op de gebouwen van de club op sportpark de Heikant. Coen Houtman heeft dit gedaan omdat in zijn ogen door de voormalig voorzitster onrechtmatig zou zijn gehandeld als gevolg waarvan een bedrag van plusminus 42.000 euro aan het faillissement zou zijn onttrokken.

De curator, die kantoor houdt te Arnhem, geeft aan dat kort voordat de proftak van de club failliet werd verklaard, (3 januari 2018) het genoemde bedrag werd overgeboekt van de club rekening naar de Stichting Accommodatie Achilles ’29 (STAA), welke bestuurd wordt door leden van de familie Derks.

Het geld zou volgens Elrie Bakker-Derks bestemd zijn voor o.m. spelersvergoedingen en daarmee zou de continuiteit van de club gemoeid zijn. Houtman beschouwt het handelen echter als “paulianeus”, hetgeen een vakterm is en staat voor het bevoordelen van bepaalde schuldeisers boven anderen. Dat is juridisch verboden en de curator kan in dergelijke gevallen de overeenkomst, zoals nu dus tussen de proftak van Achilles ’29 en STAA vernietigen. Houtman baseert zich er op dat men bij de club op het moment van overboeken al geruime tijd op de hoogte was van het naderende faillissement en dit bedrag daarom ook niet meer had mogen worden weggeboekt bij de club. Ook zegt Houtman dat hij deze zaak al meerdere malen bij de verantwoordelijken heeft aangekaart maar dat men blijft weigeren het bedrag terug te boeken naar de rekening van de voormalige profclub.

Ondertussen mogen de teams van Achilles ’29 gewoon hun wedstrijden blijven spelen op de velden en ook de gebouwen gewoon blijven gebruiken. Wat niet meer mag zolang er beslag op de gebouwen ligt is een verkoop daarvan of een extra hypotheek op de gebouwen nemen.

Ondertussen is Frans Derks door het bestuur van de club op non actief gesteld. De technische man van de club wordt verdacht van uitbuiting van buitenlandse potentiele werknemers. Meerdere spelers uit o.m. Amerika en Iran zouden onder erbarmelijke omstandigheden en tegen grove betaling een kans hebben gekregen om bij de club een contract te verdienen. Een kans die achteraf geen kans was want allen werden na hun “stages” vriendelijk bedankt, zo luidt de beschuldiging.

Bron: De Gelderlander/TV Gelderland.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!