Nieuws over 2e divisie
/ 14 feb 2018 / 2e divisie

Danny Buijs de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen

Danny Buijs wordt met ingang van het seizoen 2018/2019 de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. De 35-jarige voormalig speler van de club tekent een tweejarig contract bij de Trots van het Noorden, zo meldt FC Groningen op de club website. 

Na zijn actieve loopbaan als voetballer met bijna 300 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, begon Buijs in 2014 zijn trainerscarriere bij Kozakken Boys. Momenteel staat hij met de ploeg uit Werkendam op de tweede plaats in de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland.

De assistent van Buijs bij FC Groningen zal zoals verwacht, Hennie Spijkerman worden. De afgelopen jaren was Spijkerman in dienst als assistent van Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer bij Ajax, waar hij een aantal weken geleden in navolging van Keizer en Bergkamp werd ontslagen. Als hoofdtrainer is Spijkerman werkzaam geweest bij FC Emmen en drie seizoenen bij FC Zwolle.

Huidig assistent trainer Pieter Hoekstra en Keeperstrainer Bas Roorda blijven ook volgend seizoen deel uitmaken van de Technische staf van het vlaggenschip in Groningen.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws