Nieuws over 2e divisie
/ 03 nov 2017 / 2e divisie

DANNY VAN DEN MEIRACKER VOOR TWEE JAAR NAAR IJSSELMEERVOGELS

IJsselmeervogels is erin geslaagd om spits Danny van den Meiracker te contracteren voor komend seizoen. De 28-jarige in Baarn woonachtige spits komt over van FC Lienden en tekende deze week een contract voor de duur van twee seizoenen.

Via de jeugdopleiding van SV Baarn en FC Utrecht keerde hij terug bij de ploeg in zijn geboorteplaats waar hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in het eerste. Via Onder-19 van SV Spakenburg brak Van den Meiracker in 2009 door in het eerste elftal. In de zomer van 2012 waagt de topschutter de overstap naar Eredivisionist NEC Nijmegen. Ondanks een goede voorbereiding wordt het verblijf geen succes (slechts vijf invalbeurten) en stapt de spits over naar FC Oss. In twee seizoenen bij de Brabantse formatie scheurt Danny van den Meiracker net zo vaak zijn kruisbanden. Het betekent voor de spits dat zijn tweejarig verblijf bij FC Oss eindigt met slechts 10 duels in de Jupiler League.

Na zijn verblijf in Oss keer Van den Meiracker in 2015 terug bij SV Spakenburg. Onder Jochem Twisker wordt hij clubtopscorer met 15 treffers. Een seizoen later werd hij als aanvoerder slachtoffer van een moeizame eerste seizoenshelft en werd hij uit de selectie gezet. FC Lienden sloeg toe en verleidde Van den Meiracker in de winter van 2017 tot een overgang naar de Betuwse formatie. In een half jaar komt de spits in 14 wedstrijden tot maar liefst elf treffers.

Dit seizoen is Van den Meiracker op dreef bij de Liendenaren. In negen duels wist de aanvalsleider net zo vaak te scoren. De technische commissie van IJsselmeervogels over zijn komst: “Danny is een complete spits. Met zijn fysieke kracht, scorend vermogen en zijn werklust is hij een aanwinst voor onze selectie. Met een contract tot de zomer van 2020 verzekeren we ons de komende seizoenen van een spits die in de nadrukkelijke belangstelling stond van een aantal topamateurclubs. Bovendien voegen we door zijn komst een speler uit de regio toe aan de selectie, wat goed past binnen ons beleid. Al met al zijn we dus enorm blij en trots met zijn komst.”

IJsselmeervogels feliciteert Danny van den Meiracker met zijn overstap naar de Rooie zijde van de Westmaat, wenst hem dit seizoen veel sportief succes toe bij FC Lienden en ziet uit naar de ontmoeting op 17 februari 2018.

BRON: Website IJsselmeervogels. 

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws