WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DE BESTE WENSEN, OOK VAN JUSTEN KRANTHOVE! (Leicester City)

Barry / Binnenland / 2 jaar geleden

Allereerst wens ik u hierbij een gezond en sportief 2019 toe. Dat het u, uw naasten en uw club voor de wind mag gaan.

Ik hoop komend jaar nog vele stukken te schrijven over de clubs in de tweede en derde divisie en ook de nodige TV programma’s aangaande de clubs van dit niveau op te nemen.

Er komen ook nog wat “alternatieve” zaken op mij af. Zo heb ik een interessante afspraak staan met een man die ook vol ambitie zit, maar geen voetballer is. Daarover later meer.

In het afgelopen jaar heeft u nog een andere “alternatieve” reportage mogen lezen van mijn hand. Het ging om de merkwaardige rondgang van de toen 17 jarige voetballer Justin Kranthove. Hij werd door velen erkend als een zeer talentvol verdediger. Merkwaardig genoeg mocht hij bij meerdere BVO’s in Nederland opdraven bij proeftrainingen en –wedstrijden. Maar ondanks het feit dat hij daarin uitblonk en hij kon aantonen zijn sport ook uiterst serieus te bedrijven werd hij niet ingelijfd door de betreffende clubs. Contact met Engelse clubs bracht hem uiteindelijk aan de overkant van de Noordzee. En vreemd genoeg brandde hier een waar gevecht om de handtekening van de betreffende speler. Zijn begeleider, Wierin Ramsoedh begeleidde Justen daarbij. Vooral nodig omdat clubs als Notts County, Bristol, Wolves, Watford en Leicester City en nog velen tegelijk aan Justen trokken. Het laatste wat u hieromtrent bij ons kon lezen was dat hij bij de laatste club had getekend. En dan wel een full professional contract.

Justen is nu 5 maanden actief voor Leicester City. Hij speelt in het onder 18 team van de club en het management van LCFC is lovend over de ontwikkeling van Justen. Ook de vader van Justen is dat niet ontgaan. Toch waakt hij er ook over dat Justen zijn school serieus neemt. Hij is er blij mee dat de resultaten tot nu toe goed zijn en dat de balans tussen school en voetbal dankzij aanpassingen in zijn schoolrooster ook beter op elkaar zijn afgestemd.

Voetbalprof.com zal Justen ook de komende tijd blijven volgen. In het voorjaar zullen wij andermaal op Justen en zijn merkwaardige loopbaan terug komen. Hij wenst iedereen in Nederland een goed 2019 !

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!