WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Katwijkse derby is terug! Mensen, gebruik uw verstand en ga genieten!

Barry / Tweede divisie / 10 maanden geleden

Na jaren van afwezigheid is er na de Spakenburgse derby sinds vorig jaar, de andere grote derby weer terug! Namelijk die van Katwijk! Deze derby staat garant voor spektakel. Mannen en vrouwen uit Noord en Zuid Katwijk, kinderen die met elkaar op school zitten. Alles hoort deze dagen bij elkaar te komen en elkaars rivaal te zijn.

Echter is de eerste derby van het seizoen niet zoals men had verwacht en gehoopt. Na een incident vorig seizoen waarbij een bus met Quick Boys supporters stopte bij Sportpark de Krom en er een paar klappen vielen tussen Katwijk en Quick Boys supporters heeft de burgemeester van het dorp besloten dat er een buscombi komt om de Quick Boys supporters naar de Krom te brengen.

Natuurlijk is dit niet zoals het hoort. Uiteraard begrijp ik de supporters dat zij boos zijn. Maar mensen kom op, laat dit een keer gebeuren, support jullie club, gedraag je en de volgende wedstrijd kunnen jullie allemaal weer lopend van Zuid naar Noord en/of andersom. Deze burgemeester wil een statement maken uit angst. Gun hem deze eer van ‘hard optreden als het nodig is’, lach erom en op naar een nieuwe wedstrijd. Als je nu de wedstrijd boycot dan zal de burgemeester de volgende keer het risico nog steeds niet aandurven omdat het niet zeker is of het goed gaat. Als het volgende week met die buscombi allemaal soepeltjes verloopt slaan jullie twee vliegen in een klap. Jullie hebben genoten van een mooie wedstrijd MET sfeer en jullie maken de weg vrij om de volgende wedstrijd zonder buscombi met een mars door het dorp te lopen.

Doe ermee wat je wil, maar dit is mijn advies. Maak er een mooi feest van!

Barry voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!