WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DEM promoveert naar derde divisie zondag.

Barry / Derde divisie zondag / 1 jaar geleden

Foto: Twitteraccount RKVV DEM

Na een meer spannende dan fraaie wedstrijd die DEM uiteindelijk met 2-1 won van Achilles 1894 heeft de club uit Beverwijk het kampioenschap in de hoofdklasse A zondag binnengehaald en daarmee promotie naar de derde divisie gemaakt.

De opdracht voor de Beverwijkers was niet echt een gemakkelijke omdat zowel v.v. Hoogeveen als het Bussumse SDO op slechts 1 punt achterstand op de ranglijst stonden. Bovendien werd het nog lastiger toen Ids Hannema namens de Drentse formatie de 0-1 op het scorebord liet aantekenen.

Kort na de pauze draaide DEM de zaken echter om via treffers van Richie Owusu Ansah en Anthony van Dongen. DEM wist de 2-1 voorsprong in het vervolg van de wedstrijd in stand te houden en bleef daarmee de concurrentie voor op de ranglijst.

DEM dus kampioen en daarmee direct gepromoveerd naar de derde divisie. Voor Achilles 1894 was het een dag in mineur. Niet alleen betekende de nederlaag directe degradatie maar de club heeft zelfs besloten om het eerste zondagteam definitief terug te trekken omdat het te zwaar op het budget van de vereniging drukt. Een 125 jaar oude traditie in het Drentse topvoetbal gaat daarmee verloren.

Naast DEM promoveerden eerder ook Groene Ster (Heerlen), Excelsior ’31 (Rijssen) en Ter Leede (Sassenheim) als hoofdklasse kampioenen naar de derde divisie.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!