WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Derde divisie zaterdag overzicht overige wedstrijden: Quick Boys in mineur !

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Foto: Noordwijk – Hoek ! Volgende week kan VV Noordwijk bij Hoek kampioen worden.

In de derde divisie zaterdag lijkt de strijd tussen Noordwijk en Quick Boys om het kampioenschap gespeeld. Eerstgenoemde won in een waar spektakelstuk met 4-3 van DOVO terwijl Quick Boys verrassend op eigen veld onderuit ging tegen VVOG. Het gat is nu met nog twee wedstrijden te gaan al 5 punten. Onderin vielen ook de beslissingen. De Dijk en het toch al zo geplaagde Achilles ’29 degradeerden, SJC Noordwijk en v.v. Eemdijk gaan de nacompetitie in.

Quick Boys – VVOG 0-2

Ondanks handenvol kansen voor de Katwijkers stond er na afloop 0-2 op het scorebord. Voor de pauze was het vooral Kaars die de kansen niet verzilverde, ook Tejan en Tesselaar misten. Aan de andere kant kreeg aankomend DOVO speler Pernelly Biya geheel onverwacht de 0-1 voor de voeten nadat Dennis v.d. Plas ongelukkig uitverdedigde. Dat betekende 0-1. Vier minuten later werd de opdracht voor de thuisclub nog moeilijker toen Caifano Latuperissa op zo’n veertig meter van het doel en aan de zijlijn een vrije trap mocht nemen. De bal zeilde gedragen door de wind de verre hoek in, 0-2. Na rust speelde Quick Boys andermaal een aantal kansen bijeen, echter van Nieuwkerk, Kaars en Bloemendaal misten, Ket schoot op de lat en een bij de eerste paal ingekopt doelpunt van Kaars werd afgekeurd door referee Henskens omdat de voorzet van Tejan van achter de achterlijn kwam. Uiteindelijk bleef Quick Boys daardoor met lege handen en lijkt de titelstrijd een verloren zaak.

ASWH – Achilles ’29 4-1

De kleine kans die ASWH heeft op de derde periodetitel werd in ieder geval tegen Achilles’29 nog open gehouden. Het team van Cesco Achterberg kwam na 38 minuten op 1-0 door Jesper v.d. Bosch. Nog voor rust werd het 2-0 doordat Germano v.d. Werp een assist van El Amrani intikte. Kort na rust kwamen de Groesbekers terug in de wedstrijd dankzij Kevin Schmidt, echter in het laatste kwart van de wedstrijd maakten Peter Verhoeve (strafschop) en Nick Slotboom het karwij af. Achilles ’29 degradeert hiermede voor de derde keer in successie, nu naar de hoofdklasse.

SteDoCo – v.v. Eemdijk 3-2

In een leuke en spannende wedstrijd maakte SteDoCo pas enkele minuten voor tijd duidelijk waarom zij in het linkerrijtje te vinden is en v.v. Eemdijk onderin. Twee keer lukte het v.v. Eemdijk gelijk te komen. Joran Schroder scoorde al na 8 minuten de 1-0, hetgeen ook de ruststand was. Na de thee kwam Eemdijk via van Eeken, die een rebound van de paal binnen tikte. Halverwege de tweede helft was het Dos Santos die de thuisaanhang liet juichen, maar enkele minuten later was het al weer gelijk. Beukers benutte een strafschop. Topscorer Joran Schroder werd in de 88e minuut matchwinner voor de club uit Hoornaar. V.v. Eemdijk speelt daarmee nacompetitie.

Jong FC Groningen – SJC Noordwijk

Al na 6 minuten keek SJC tegen een achterstand aan bij de Groningse jeugd, Daniel Bouman scoorde de 1-0. Interim trainer Tom van Rijn besloot tot een omzetting in het team en daarna ging SJC in ieder geval behoorlijk georganiseerd en geestdriftig door in de wedstrijd. Het dwong echter niet veel kansen af en kreeg halverwege de tweede helft de definitieve nekslag dankzij Michaeil Breij. De nederlaag betekende voor SJC definitief dat het in de nacompetitie gaat uitkomen.

Harkemase Boys – FC Lisse 4-0

Waar de doelman van FC Lisse vorige week, Jochem Lensen, nog zo’n prima wedstrijd keepte was het nu zijn collega Baars die het er een stuk minder vanaf bracht. De eerste tegentreffer ontstond nadat hij een doorgebroken Harkiet naar de grond hielp waarna Jari Slot de strafschop verzilverde. Aan de tweede tegentreffer kon hij weinig doen. Een knappe aanval over links werd afgerond met een loepzuivere voorzet op Dennis van Duinen die binnentikte. De 3-0 viel ook nog voor rust, ook weer door van Duinene, echter nu viel die omdat Baars het gemakkelijk te stoppen schot door de benen liet glippen. FC Lisse kwam voor de pauze eenmaal tot een schot op de lat maar kwam verder niet tot echt veel kansen. Harkemase Boys scoorde na rust nog eenmaal waarbij Berwout Beimer een prachtige voorzet gaf en Henny Bouius raak schoot. Opvallend detail: het debuut van het 18 jarige talent Alex Ytsma bij de Harkieten.

Ajax Amateurs – ONS Sneek 2-3

Details ontbreken

DVS ’33 – ODIN ’59 4-3

Twee trainers die bekend staan om het spektakel dat zij hun teams aan de toeschouwers bieden hebben hun goede naam alle eer aangedaan. Bert van Hunenstijn en zijn toekomstig opvolger Richard Plug lieten beiden hun teams fris en aanvallend voetbal spelen. Dat leverde na 3 minuten al de verrassende 0-1 door Thom de Vries op. Na 10 minuten had ook DVS ’33 de nul van het bord gespeeld dankzij een kopstoot van Frank v.d. Burg, die daarmee een voorzet van Benjamin Roemeon afrondde. Kort voor rust kwam de thuisclub aan de leiding dankzij Christiaan van Hussen. Na ruim een uur leek Soufian Moro met een fraaie afstandsknal de wedstrijd te beslissen, echter ODIN ’59 kwam via een prachtig doelpunt van Jeffrey Kleijbroek weer terug. Amper waren de toeschouwers bekomen van de ontwikkelingen in het veld of de 4-2 lag in het net. Roemeon was met een kopbal succesvol. ODIN ’59 gaf nog steeds niet op en kwam via een benutte strafschop van Thom de Vries nog een keer terug in de wedstrijd. De Ermeloers sleepten de drie punten uiteindelijk toch over de streep.

ASV De Dijk – HSV Hoek 1-9

Dat het verschil op de ranglijst tot uiting zou komen middels een zege voor de Zeeuwen viel nog wel te verwachten. Echter de Amsterdammers maakten zichzelf belachelijk met de 1-9 uitslag. Bij rust was de stand 0-4 en na de pauze werd het allemaal niet beter wat de thuisclub liet zien. Topscorer Kyle Doesburg en verdediger Gert Jan van Leiden scoorden beiden drie maal, de overige treffers kwamen op de borden via Vandepitte, Impens en Wijkhuijs tot stand. De twijfelachtige eer van een tegentreffer kwam op naam van Hussam Dowaah. De definitieve degradatie van de Amsterdammers is met deze eindstand op gepaste wijze tot stand gekomen.

De stand aan kop:

1. V.v. Noordwijk– 32-74 (+48)

2. Quick Boys——–32-69 (+45)

3. DVS ’33————-32-65 (+57)

4. HSV Hoek———-32-64 (+30)

Nog te spelen: 18 mei Hoek – Noordwijk en ODIN ’59 – Quick Boys

25 mei Noordwijk – Eemdijk en Quick Boys – ONS Sneek

Stand onderaan:

15. V.v. Eemdijk——–32- 26 (-34) p/d wedstrijden

16. SJC Noordwijk—–32-23 (-54) p/d wedstrijden

17. Achilles ’29 ——-32-18 (-61) rechtstreeks gedegradeerd

18. ASV de Dijk——–32-16 (-61) rechtstreeks gedegradeerd

v.v. Noordwijk (1e) en HSV Hoek (2e) zijn al periodewinnaars.

Periodestand derde periode:

1. Quick Boys ——–9-21 (+16)

2. V.v. Noordwijk—-9-21 (+09)

3. ASWH—————9-19 (+15)

4. J.FC Groningen—9-19 (+07)

5. DVS ’33————9-18 (+09)

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!