Nieuws over Hoofdklasse
/ 16 aug 2017 / Hoofdklasse

DFS OPHEUSDEN RUIM LANGS VV TRICHT IN OEFENDUEL

DFS speelde vandaag haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen vv Tricht. Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar (46. Rick van Walsem), Lorenzo Davids, Jim van Alst, Arjan Goorman (46. Thijs Sanders), Luciën Dors, Marc Harlaux, Noë Bokila (73. Rafal Wójt), Alex Scheffer (79. Qendrim Begiraj), Rutger Worm (46. Thijs Hendriks).

DFS begon slordig aan de wedstrijd tegen de tweedeklasser. Nadat een inzet van spits Scheffer van de lijn was gehaald en wederom Alex Scheffer een perfecte voorzet van aanvoerder Worm over de goal van Tricht kopte kwamen de gasten na een kwartier, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong, 0-1.  Vervolgens teisterde Luciën Dors voor DFS de lat waarna de bezoekers, via een hard schot in de benedenhoek, de voorsprong zelfs verdubbelde naar 0-2. Daarna nam DFS de regie steeds meer in handen. Nog voor rust werd het klassenverschil uitgedrukt in een voorsprong. Rond het half uur zorgde Scheffer met twee goals, een kopbal vanuit een corner en een harde schuiver, voor de gelijke stand, 2-2.  Acht minuten voor de pauze zette Rutger Worm spits Scheffer vrij voor de Tricht doelman, waarna de spits zijn zuivere hattrick voltooide, 3-2. Voor rust werd het zelfs nog 4-2 door Rutger Worm, die een voorzet van proefspeler Noë Bokila, bekwaam tot doelpunt promoveerde.

In de tweede helft kwamen Thijs Hendriks, Rick van Walsem en Tim Sanders in het veld voor Rutger Worm, Corné Davelaar en Arjan Goorman. Na een steenharde afstandsknal van back Melvin van Osenbruggen kopte Noë Bokila de rebound binnen, 5-2.  Ondanks dat DFS de laatste vijfentwintig minuten, na een rode kaart, met een man minder speelde breidde men de voorsprong nog verder uit. Scheffer tekende, na wederom een voorzet van Bokila, met zijn vierde treffer van de middag voor de 6-2 waarna Thijs Hendriks vanaf de strafschopstip de eindstand van 7-2 binnenschoot. Voor DFS waren inmiddels Wójt en Beqiraj nog binnen de krijtlijnen verschenen als vervangers van Bokila en Scheffer.

DFS heeft hiermee de voorbereiding op het seizoen afgesloten, zodat men zich kan gaan richten op de eerste wedstrijd om het ‘echie’ die volgende week woensdag op het programma staat in de KNVB-beker.  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat op woensdag 23 augustus om 18:00 uur op het programma als DFS voor de KNVB Beker aantreed tegen derde divisionist ONS Sneek.

Corné Meijering, correspondent DFS Opheusden

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws