WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Directeur Topvoetbal KNVB Hoogma: “matje in de kuip ben ik voorstander van.”

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Klare taal van de vandaag gepresenteerde directeur Topvoetbal bij de KNVB, Nico Jan Hoogma. Op de vraag of hij het kunstgras erin wilt houden of dat hij in de Eredivisie weer echt gras wilt zien was Hoogma duidelijk.

Hoogma tot 1 maart werkzaam bij Heracles Almelo. De club die onder oud-voorzitter Jan Smit (nu in de RvC van de KNVB) het kunstgras in het betaalde voetbal heeft geïntroduceerd heeft zich vandaag bij zijn presentatie als directeur Topvoetbal uitgelaten over de manier van opleiden van trainers en over het kunstgras op het hoogste niveau.

Over het opleiden van trainer zei Hoogma: “Ik denk dat de KNVB direct invloed heeft op de opleiding van trainers. We gaan kijken of dat de juiste opleiding nog is. Ik heb begrepen van Gudde dat we al over de grens hebben gekeken hoe het er daar aan toe gaat. Ook spelers die in het buitenland spelen zeggen dat ze daar veel harder trainen dan in Nederland. Daar moeten we naartoe. We hebben te maken met profs, en dat is een fulltime job.”

Tevens gaf Hoogma een antwoord op de vraag wat hij vind van het kunstgras. Hij heeft immers gewerkt bij Heracles Almelo, de club die het kunstgras juist heeft geïntroduceerd in het betaalde voetbal en een groot voorstander. “Bij Heracles hadden we kunstgras. Maar als je kijkt naar het matje dat in de Kuip ligt? Daar ben ik een groot voorstander van. Als dat de vooruitgang van ons voetbal zou betekenen dan ben ik daar sowieso voor. We gaan daar allemaal naar kijken.”

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!