WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DISCUSSIE DOELLIJNTECHNOLOGIE DUURT VOORT BIJ NATAFELEN MET KEES!

Barry / KNVB / 4 jaar geleden

Bij ‘natafelen met Kees’ stelde Valentijn Driessen dat de doellijntechnologie een vorm van competitievervalsing is op het moment dat het niet in elk stadion beschikbaar is. Daarna duurde de discussie voort en maakte Henk Hoijtink de opmerking dat deze technologie eigenlijk helemaal niet nodig is omdat er ook al gewerkt gaat worden met een videoref. Als reden gaf Hoijtink dat de situatie zoals gisteren bij de wedstrijd Feyenoord – PSV, zelden of nooit gebeurt.

Een discussie die naar alle waarschijnlijkheid nog lang zal voortduren. Echter is dit een proeffase en heeft Driessen enigszins gelijk als het in de loop der jaren wel in bepaalde stadions blijft maar niet in alle. De KNVB zal binnenkort een keuze moeten maken, of overal of nergens.

De opmerking van Henk Hoijtink is natuurlijk een opmerking die op niks gebaseerd is. Niemand weet of dit zelden is gebeurt. Het was met het blote oog niet te zien en evenmin met camerabeelden. Het enige waardoor er zekerheid is gekomen is met de doellijntechnologie. En als dit er in elk stadion, bij elke wedstrijd, over het hele seizoen was geweest in de Eredivisie hadden we er misschien wel achter gekomen dat het wekelijks gebeurt.

Deze techniek kost ongeveer €300.000,- en dat moet voor elke club die uitkomt in de Eredivisie te doen zijn. Om aan alle eerlijkheid in het voetbal te voldoen zou het er gewoon in elk stadion moet komen. Een doelpunt is namelijk een doelpunt!

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!