WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DOVO haalt Kevin Schmidt op bij Achilles’29

Barry / Amateurs / 4 maanden geleden

DOVO heeft zijn tweede versterking binnen een een dag officieel kenbaar gemaakt. Vanochtend kwam naar buiten dat Jasper Waalkens gehuurd wordt van SV Spakenburg en vanmiddag werd bekend dat de rooien van Sportpark Panhuis ook aanvaller Kevin Schmidt binnen heeft kunnen halen.

De 25-jarige Schmidt speelt dit seizoen voor Achilles’29 maar kwam in de jeugd uit voor PEC Zwolle. Na zijn tijd bij PEC speelde hij bij AGOVV VV Berkum en Alcides. Vervolgens beproefde hij zijn geluk in Schotland, bij derde divisionist Stanraer. Via Stanraer werd hij verhuurt aan East Killbride om vervolgens weer doorverhuurd te worden aan Airdrieonians op het derde niveau waar hij werd afgekocht.

In 2017 probeerde Schmidt zijn profvoetbal carriere weer een impuls te geven bij Vestri in IJsland, ook op het derde niveau aldaar, echter viel hem dat behoorlijk tegen. Vorig jaar gaf Schmidt een interview aan het AD waarin hij vertelde: “Je kunt er niks doen. Je wordt wakker, ontbijt in een restaurant, gaat de gym in, traint op de club, gaat naar huis en speelt de hele dag FIFA. Soms vroeg ik me af waar ik was beland. Maar ik wist dat ik dieper moest graven dan anderen om mijn doel te bereiken. Ik heb het verpest in de jeugd. Dit was mijn manier om alsnog profvoetballer te worden.”

Vorig jaar sloot Schmidt aan bij Achilles’29. Na een proefperiode mocht hij blijven en kon hij zich weer in de kijker spelen na al die tijd in het buitenland gespeeld te hebben. Nu is er geen profclub gekomen maar zal hij zich via DOVO weer in het zicht van profclubs proberen te gaan spelen.

Een win/win situatie voor DOVO en voor Schmidt die na dit seizoen misschien weer zal proberen om ergens in de wereld weer bij een profclub aan te sluiten.

De technische commissie van de Veenendaalers laat via Wim van den Bosch weten zeer content te zijn met de nieuwe aanwinst. “Ondanks Achilles’29 een zeer moeilijk seizoen heeft gedraaid bleef Kevin opvallen. Onze scout is een aantal keer bij hem gaan kijken en ook wij hebben hem een paar keer zien spelen. We zijn erg gecharmeerd van hem en hij heeft een neus voor de goal.”

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!