Nieuws over 2e divisie
/ 16 okt 2017 / 2e divisie

Du Chatinier: "Ik weet dat er al bepaalde mensen met andere trainers hebben gesproken"

Na de wedstrijd van AFC tegen VVSB sprak Het Amsterdamsche Voetbal  met Ton du Chatinier, trainer van de Amsterdammers.

In het gesprek dat hij voor de camera had vertelde hij dat hij zich ervan bewust is hoe de voetbalwereld in elkaar zit. “Ik weet dat als er geen goede resultaten worden gehaald dat daar consequenties aan verbonden kunnen zijn, dus ook voor Ton du Chatinier bij AFC. Dat heb je gezien bij Ajax, het gaat een paar keer fout en dan duiken ze daar bovenop. Dan zie je trainers achter je zitten en dat weet je dus hoe laat het is.”

Op de vraag of hij het dan dus in de handen van AFC ligt zegt hij: “Ga je mij nu een ontslag aanpraten? Nee, ik ben groot genoeg om aan te geven of ik het nog wel of niet op de rit kan krijgen. Ik heb het één en ander in mijn contract staan en mocht AFC niet met mij verder willen dan kost het AFC niets en als ik zelf opstap ook niet dus dat is voor beide kanten goed geregeld.”

Toch denkt Du Chatinier het tij nog te keren: “Als ik dat niet had gedacht dan had ik nu niet bij jou voor de camera gestaan. Dan had ik gelijk naar het bestuur toegelopen en gezegd Jongens, zoek voor mij een ander. Daar ben ik een grote jongen in.” Op de vraag of het zover dus nog niet is antwoord Du Chatinier: “We gaan dit eerst eens flink evalueren. Er ging genoeg fout maar het grootste mankement is dat we niet scoren. En de wet van Murphy is dat we ook nog eens met zieken en geblesseerden te maken hebben. Als het goed gaat loopt iedereen voorop in de polonaise en zoals het nu gaat vallen ze bij bosjes af.”

Het Amsterdamsche voetbal vroeg tot slot of zij niet van de week toch het bericht gaan krijgen van AFC of Du Chatinier dat hij toch is opgestapt? “Ik vroeg het je nu op de man af” Du Chatinier lachend: “Nee, laten we nou eerst deze wedstrijd even bezinken en dan kijken we de aankomende week wat er verder gebeurt.” Dat is geen ja en geen nee? “Nee dat is ook bij AFC en ik weet uit betrouwbare bronnen dat er bepaalde mensen uit de club al met andere trainers hebben gesproken dus er is dan niks nieuws onder de zon.”

Het lijkt er op dat het vertrouwen in Ton Du Chatinier dus flink is weggeëbt. Wij volgen het Amsterdamsche voetbal nauwkeurig om te weten wat er bij AFC gaat gebeuren.

Wilt u het hele interview met Du Chatinier van het Amsterdamsche Voetbal zien, en wij raden u dat aan, ga dan naar de website van het Amsterdamsche Voetbal.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws