WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DVS ’33 trainer Bert van Hunenstijn: “natuurlijk ben ik nu niet tevreden”.

Barry / Interviews en columns / 1 jaar geleden

Bert van Hunenstijn heeft in één seizoen zo ongeveer meegemaakt waar een doorsnee trainer een hele carriére over doet. Buiten zijn invloed om ontstond er tweespalt in zijn selectie, kwam er een profclub langs om zijn periodetitel bij een andere amateurclub te bezorgen, was er onenigheid tussen bestuur, TC, trainer en selectie maar overleefde hij alle stormen die langs kwamen. En mocht hij vol trots wijzen op het feit dat er nergens in de top van het amateurvoetbal, van tweede divisie tot eerste klasse, een team was dat meer dan 100 keer had gescoord. Behalve zijn DVS ’33.

Geeft dit gegeven je een gevoel van tevredenheid Bert ?

“Nee, omdat de uiteindelijke doelstelling niet is gehaald. Ik was en ben nog steeds wel trots op hoe we hebben gespeeld dit seizoen. Hoe we als team hebben gefunctioneerd. Dat heeft te maken met hoe processen hebben gelopen. Daar ben ik trots op. Maar uiteindelijk staan we met lege handen en dus ben ik niet tevreden.”

Later kreeg je met tweespalt in de selectie te maken.

“Nou dat was ook al vroeg in het seizoen. Ik raakte Kay en Maurice plotseling kwijt aan Genemuiden en IJsselmeervogels en kreeg er Soufian voor terug. Dat zijn alle drie uitstekende voetballers, maar natuurlijk kostte het tijd om die wijzigingen te verwerken en het team weer als team te laten functioneren op de manier zoals die ons voorstond”

Uiteindelijk kom je overal net te kort. Je staat het gehele seizoen in de top maar wordt geen kampioen, je pakt ook telkens net geen periodetitel.

“Nee en dat is ook waarom ik niet tevreden kan zijn. Dat geldt dan voor mezelf maar ook voor het totale team. Je vraagt je af wat je zelf anders of beter had kunnen doen en je vraagt je dat ook af als je naar het totale team kijkt. Hadden wij wellicht te veel spelers die heel goed kunnen voetballen maar dan te weinig brengen als het even niet op de voetballende manier moet worden opgelost. Ik den dan aan bijvoorbeeld ASWH, dat een geweldige derde periode kende. Ik denk dat DVS ’33 de betere voetballers heeft maar kennelijk heeft dat team andere kwaliteiten getoond en daarmee bereikt wat wij niet hebben bereikt. Dat moet je zien als een compliment aan alles en iedereen van ASWH. En ook Quick Boys komt in ieder geval nog in aanmerking voor promotie. Assink heeft het daar dan toch ook goed gedaan met zijn staf en spelers.”

Voelt het voor jezelf als falen dat je overal net naast grijpt ?

“Het is zoals ik al eerder zei. Je wordt gelukkig van een resultaat en anders ben je niet tevreden. Wij hebben als team uiteindelijk, net als vorig jaar, net niks te pakken. En dus hebben we in die missie gefaald. Dat voelen we als totaal, als team. Spelers en staf.”

Jullie waren wel de enigen die tot boven de honderd doelpunten kwamen in de top van het amateurvoetbal.

“Ja en dat is ook waar wij dan nog wel trots op zijn. We hebben de toeschouwers wel vermaak geboden en als team, spelers en technische staf, veel plezier gehad in wat we deden. En dat is ook waar ik trots op ben. Natuurlijk zijn wij niet blij dat we de nacompetitie niet hebben gehaald maar als ik nu terug kijk vind ik dat we ondanks tegenslagen die al benoemd zijn toch een mooi seizoen hebben gerealiseerd. In die zin zet ik er graag mijn handtekening onder. “

Jij hebt tijdig bij de club aangegeven dat je graag een nieuwe uitdaging aan wilde gaan, maar er is nog geen club in beeld ?

“Nee, er heeft links en rechts wel eens iets gespeeld maar er is nog niets concreet geworden”.

Mag ik dan opmerken dat ik dat gezien je werk van met name de laatste jaren totaal niet begrijp ?

“Dat mag je vinden en opmerken, het is wat het is. Ik kan vanuit mijn woonplaats vele kanten van het land op om toch binnen redelijke afstand van de club te zijn. Maar een club moet mij wel eerst binnen willen halen.”

Uw verslaggever in deze blijft met een open vraag achter.

Waarom haalt DVS ’33 Richard Plug binnen als opvolger van Bert van Hunenstijn ?

Antwoord: die man bewijst met ODIN ’59 met beperkte middelen mooi voetbal te kunnen spelen en resultaten te behalen.

Open vraag: waar blijft de club die van Hunenstijn haalt wetende dat ook hij staat voor mooi voetbal en die resultaten dan een kwestie van tijd en een beetje geluk zijn ?

Ik hoef ook niet alles te begrijpen………

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!