WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

DVS’33 dient officieel bezwaar in bij de KNVB over selectie Jong Groningen

Barry / Derde divisie zaterdag / 7 maanden geleden

DVS’33 heeft een officieel bezwaar ingediend bij de KNVB aangaande de wedstrijd van de Ermeloërs tegen de beloften van FC Groningen. Volgens voetbalprof.com een zeer terecht bezwaar. Echter is het maar de vraag of hier iets mee gedaan word. Immers is er enkel een ‘herenakkoord’ geschonden en zijn de officiële regels niet overtreden. Maar het is duidelijk dat dit wel zou moeten stoppen.

Bij de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en DVS’33, die met maar liefst 4-0 werd verloren door de ploeg van Bert van Hunenstijn, stonden er minimaal 5 A-selectiespelers op het wedstrijdformulier in vergelijking met de selectie die voor de winterstop tegen Ajax amateurs op het formulier stonden. Van de spelers die tegen Ajax op het formulier stonden, waren er nu 5 spelers zelfs helemaal niet bij, te noemen: Hoekstra, Raghoebar, Gootjes, Richie en Margaritha.

Deze plaatsen werden ingevuld door minimaal twee spelers die geregeld in de Eredivisie met FC Groningen onder Danny Buys basisspeler zijn, te noemen: Ludovit Reis en Tom van de Looi die nu begonnen in de basis tegen DVS’33. En drie andere reservespelers van het eerste die dagelijks met de A-selectie meetrainen, speelden nu ook direct tegen DVS.

Voorzitter Aart Goossensen van DVS’33 heeft aan voetbalprof.com aangegeven dat hij een mail met bezwaren van DVS’33 heeft gestuurd aan directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee. Aanstaande dinsdag zal het bestuur van de Derde Divisieclub rond de tafel gaan om een verdere bezwaarroute te onderzoeken en uit te voeren.

Dit soort bezwaren worden regelmatig ingediend door de amateurclubs in het land. De reden daarvoor is dat het riekt naar competitievervalsing. Spelers als Reis en van de Looi trainen minimaal 6x per week, verdienen tonnen en hebben extreme talenten die het amateurvoetbal ver onder zich laten. Wekelijks spelen zij op het hoogste niveau van ons land. Echter is het zo dat het vlaggenschip van FC Groningen dit weekend nog niet in actie hoefde te komen en deze spelers dus vrij waren. Om deze talenten toch speelminuten te geven werden zij ingezet in een wedstrijd op het vierde niveau van het land, de Derde Divisie. Dat betekent dat DVS’33 in dit geval een veel zwaardere tegenstander heeft gehad dan elk ander uit deze competitie. In de tweede competitiehelft zal het eerste van FC Groningen gewoon weer wekelijks voetballen en zijn deze spelers nodig in de selectie van Danny Buys. Dus een volgende tegenstander van Jong FC Groningen zal tegen mindere spelers komen te spelen. Onder meer Quick Boys en Noordwijk zullen dus profijt halen uit deze verliespunten van DVS’33. Immers is de kans groter dat je wint van mindere spelers dan van spelers uit de Eredivisie.

Waarom blijft dit zo door gaan? Waarom worden de beloften niet gewoon tussen de amateurclubs vandaan gehaald. Er zijn afspraken gemaakt met de KNVB en de BVO’s dat zij zoveel mogelijk in de zelfde samenstelling zullen aantreden. De dispensatieregeling is afgeschaft waardoor er enkel nog spelers aan de B-selectie toegevoegd mogen worden die de maximale leeftijd van 23 hebben bereikt.  FC Groningen heeft deze regel niet geschonden, maar wel hebben zij het zogenaamde ‘herenakkoord’  overschreden.

Naar mening van bijna elke supporter, speler, trainer en bestuurslid van een amateurclub, en die van voetbalprof.com, is het pure competitievervalsing en moet je maar gewoon geluk hebben wie je op het formulier aantreft in de competitie. Zo hoort een competitie niet te verlopen.

Stop de beloften binnen het amateurvoetbal en maak een aparte tweede Divisie beloften naast die van de amateurs KNVB. Dit is geen calimero gedrag maar gewoon bezwaar om gegronde redenen.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!