WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Eelke de Graaf stopt bij Odin’59

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Spits Eelke de Graaf heeft weloverwogen maar wel met pijn in het (voetbal)hart besloten aan het eind van dit sezoen de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen en ODIN’59 na 3 succesvolle jaren te verlaten. Hieronder een kort vraaggesprek met deze sympathieke Alkmaarder.

Ik heb besloten na dit seizoen te stoppen bij Odin’59. Een keuze die zeker niet over één nacht ijs is gegaan, maar waar ik mij wel goed bij voel. Bovenal kijk ik terug op drie super mooie jaren bij Odin’59, waarvan ik er trots op ben dat ik daar onderdeel vanuit heb mogen maken.

“De hoofdreden van stoppen is dat hij voor komend seizoen niet het commitment kan ‘afgeven’ aan het voetballen op Derde Divisie-niveau en de daarbij behorende intensieve kalender. Het wordt steeds lastiger dit te managen door de combinatie met m’n werk. Mijn baan brengt met zich mee dat ik niet alleen in Nederland, maar zo ook af en toe in het buitenland moet zijn. Dit wordt steeds moeilijker om op elkaar af te stemmen, doordat mijn rol binnen m’n werk aan het veranderen is. Afgelopen jaren heb ik dat om het voetbal heen gepland. Ik vind dat als je op dit niveau door wilt gaan, je 100% focus op voetbal moet leggen en geen 80% of 90%. Ik ben nu 31 jaar en merk dat je nu op een leeftijd komt dat je meer energie in je eigen fitheid moet steken om hetzelfde niveau te behouden. Met alleen 2 of 3 keer trainen red je dat niet meer. Een bezoek aan de sportschool hoort hier tegenwoordig ook bij .

Los van m’n werk, kijk ik er eerlijk gezegd ook wel naar uit mijzelf privé iets vrijer te kunnen bewegen, zonder daar de voetbalkalender naast te hoeven leggen. Een weekje extra vakantie in het najaar en de winter staat dan ook op de planning.

Ik heb bewust gekozen om niet aan te sluiten bij een eerste elftal op een lager niveau. Ook hier zal ik te maken krijgen met een bepaalde verplichting, die ik sowieso voor komend seizoen op voorhand moeilijk vind na te komen. Wel ga ik komend jaar weer aansluiten in de zaal bij m’n oude club Vrone. Ik ga kijken hoe deze combinatie mij bevalt” aldus  Eelke de Graaf.

Hieronder nog een vraaggesprek:

 1. Heb jij nog tips voor ODIN’59 als vereniging om het in de toekomst nog beter te krijgen?
  Ik hoop vooral dat ODIN’59 blijft doen, waar ze goed in zijn. Ik hoop dat ODIN’59 sterk blijft in het zich positioneren als regioclub, waarin jongens op niveau kunnen spelen in een relaxte, warme en sfeervolle omgeving. Kijk alleen al hoe het eerste en het tweede elftal met elkaar omgaan. Ik hoop verder dat de ODIN-cultuur bewaakt wordt, ondanks dat sommige jongens van iets verder uit de regio komen. De balans hierin is de laatste jaren prima op orde. Deze punten zijn mij dan ook ontzettend goed bevallen bij ODIN’59. Als je jezelf maar ook een beetje sociaal wilt opstellen en bereid bent je stinkende best te doen, krijg je ontzettend veel terug van deze vereniging. Zolang deze punten op orde zijn, denk ik dat je het lang kunt volhouden met deze club op dit niveau.
 2. Waar kijk je het meest positief op terug in die 3 ODIN-seizoenen?
  Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat zijn natuurlijk de tastbare herinneringen, zoals het kampioenschap en het bekeravontuur van dit jaar. Maar ook op het eerste jaar Derde Divsie, dat toen loodzwaar was, kijk ik goed terug. We hebben in dat moeilijke eerste jaar ons toch gehandhaafd. Samengevat ben ik trots op het feit dat ik in deze periode bij ODIN’59 heb mogen spelen.
 3. Je vorige club, AFC, is gisteren kampioen geworden en de winnaar heeft altijd gelijk, maar heb jij nog spijt gehad van het uitstapje naar Amsterdam en onderbreking van het ODIN-verblijf?
  Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap. Ik denk eerder dat ik spijt zou hebben gehad, als ik het niet had gedaan. Natuurlijk, als ik het van te voren zelf had mogen uittekenen, had ik het iets succesvoller ingekleurd.
  Met mijn overstap naar AFC wilde ik kijken waar mijn plafond zou liggen en daarnaast bood het mij de gelegenheid om te voetballen op Tweede Divisie niveau. AFC zocht een type spits als ik en Ton du Chatinier gaf mij deze kans.
  Net als de Derde Divisie, is de Tweede Divisie een fantastisch niveau met veel mooie ploegen. Op die ervaring kijk ik dan ook goed terug. Natuurlijk had ik uiteindelijk meer willen spelen en belangrijker willen zijn, maar het is natuurlijk ook weer een stap hogerop. Ik denk dat ik één van de weinige jongens was, die geen BVO-opleiding had gehad. Ik kan het redelijk goed relativeren achteraf.
 4. Wat ga je straks het meest missen van ODIN?
  Ik denk vooral sfeer binnen de selectie. ODIN’59 is een veredeld vriendenteam, wat ik destijds ook bij AFC’34 ervaren heb. Niet alleen de sfeer tijdens trainingen of rondom wedstrijden, maar ook tijdens teamuitjes of de busreis richting de wedstrijd. Ik hoop dat ODIN’59 hierin blijft uitblinken, dat is naar mijn inziens de basis geweest voor het succes.
 5. Er gaan een aantal spelers weg bij ODIN, zoals Klijbroek, Tiktak, etc. Welke tips geef je hen mee op grond van je eigen ervaringen om het verblijf bij de volgende club te laten doen slagen?
  Ik ben vooral mezelf gebleven en heb mij zowel bij AFC’34, ODIN’59 en AFC proberen aan te passen aan de club en de mensen binnen de vereniging.

Door Pierre Cremers ODIN’59

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!