Nieuws over Hoofdklasse B Zaterdag
/ 09 apr 2018 / Hoofdklasse B Zaterdag

Koploper Hoofdklasse B zaterdag Eemdijk fileert Zuidvogels

In de jacht op het kampioenschap heeft Eemdijk geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels. Na een vroege voorsprong – de bal lag na 28 seconden al in het net – liep Eemdijk in de eerste helft uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Na rust kon Eemdijk het wat rustiger aan doen, maar voegde men nog twee doelpunten toe aan het totaal. Eindstand 6-0.

Na de fraaie overwinning op Genemuiden was de opdracht voor Eemdijk eenvoudig. Geen schade oplopen tegen het veel lager geklasseerde Zuidvogels. De start voor Eemdijk was uitstekend. Na de aftrap werd Deen van Embricqs weggestuurd aan de rechterkant van het veld. De voorzet van Van Embricqs was op maat, zodat Maikel de Harder de bal bij de tweede paal binnen kon tikken, 1-0.

De openingstreffer bleek de opmaat voor een eenvoudige middag voor Eemdijk. Zuidvogels kwam er niet aan te pas en Eemdijk bleef zoeken naar meer doelpunten. In de 11e minuut was het weer raak. Na een kortgenomen corner kwam Evert Brouwers in balbezit. De buitenspeler trok naar binnen en schoot de bal met precisie in de verre hoek, 2-0.

Het pleitte voor Eemdijk dat men na de 2-0 niet op de lauweren ging rusten, maar voluit bleef voetballen. Zuidvogels probeerde ook wel iets terug te doen, maar alle pogingen tot een aanval liepen spaak op de defensie van Eemdijk. Kwam er wel een hoge bal, dan was die een prooi voor Gerben Ruizendaal.
Vlak voor het half uur viel er weer een doelpunt voor Eemdijk. Jan Pieter Hartog bleek de gevierde man. Hij was de scherpste bij een corner en schoot de bal binnen. Het “ouderwetse” juichen van de aanvoerder is zeker ook vermelding in dit verslag waard.

Op slag van rust liep Eemdijk uit naar 4-0. Vlak buiten het strafschopgebied werd Evert Brouwers aangespeeld. Brouwers gooide de trukendoos open en met een aantal fraaie bewegen wist hij de vrijstaande Mauro Franken in stelling te brengen. De nummer acht van Eemdijk wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal keurig binnen.
In de tweede helft had Eemdijk de luxe om het wat rustiger aan te doen. Zuidvogels had wat meer balbezit, maar zoals in de eerste helft was de ploeg uit Huizen niet bij machte om Gerben Ruizendaal te passeren. Alleen Ricardo Tat was er een keer heel dichtbij, maar zijn kopbal voor een leeg doel had de lat als eindbestemming.
Eemdijk bleef gevaarlijk met uitvallen en wist bij één van die uitvallen weer te scoren. Deze keer was Jasper Bolland de gevierde man. Van dichtbij bracht hij de 5-0 op het bord.

Het slotakkoord was voor twee invallers. Jorni Camps, ingevallen voor Sjohn van Gulik, begon aan een knappe solo en sneed dwars door de verdediging van Zuidvogels. Voor het doel behield hij het overzicht en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Argjend Selimi. Van dichtbij was het voor Selimi een koud kunstje om de eindstand op 6-0 te brengen. Scheidsrechter Henshuijs vond het hierna welletjes en blies de wedstrijd naar het einde.
Doordat alle achtervolgers zaterdag ook wisten te winnen blijft de voorsprong van Eemdijk op Ajax en Genemuiden nog steeds vijf punten. Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk de uitwedstrijd tegen Ajax. Overbodig om te zeggen dat dit een uiterst belangrijke wedstrijd wordt voor De Diekers.

Komt u ook naar Sportpark De Toekomst om de ploeg te steunen? De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.30 uur

Door Teo van de Mheen Verslaggever VV Eemdijk

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws