WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

EEN COLUMN… SJA…

Barry / KNVB / 4 jaar geleden

Een column is best lastig… Je wilt het niet de hele tijd over jezelf hebben en over het voetbal dat ik mee maak schrijf ik al in de artikelen. Nou kunnen we natuurlijk wekelijks de KNVB aanvallen en ze weer eens afbranden om het beleid dat ze voeren maar dat is hetzelfde als in de politiek. Ze luisteren toch niet en lachen je recht in je gezicht uit. Daar komt bij dat er altijd voor en tegenstanders zijn, dus waar je de een tegenspreekt en de ander een pluim in de kont stopt, is er altijd een van die partijen die beledigd is, of je als gek wegzet. Dus is het verstandig? Nee, en ik ga me er dus niet aan wagen ook.

Waar moet je tegenwoordig dan over praten?

Ach ja, we blijven toch gewoon weer alleen maar bij het voetbal. Ik ga het hebben over twee wedstrijden in de afgelopen week waar strijd en passie de overhand had. Twee prachtige ‘finales’ waarin er werd gevochten als leeuwen. De topper tussen Feyenoord en PSV in de Eredivisie en de halve finale van de KNVB beker tussen Cambuur en AZ. Echte voetbalgevechten die beslist werden op…. Juist. Zoveel passie, zoveel strijd en zoveel vechtlust dat er door de arbitrage dingen over het hoofd werden gezien waarna de technologie en de videoref de boel moesten redden.

tijdens deze twee wedstrijden moesten er gigantische beslissingen genomen worden door andere dingen dan de 22 spelers, de ene scheidsrechter, de twee grensrechters en de vierde man. De ‘blunder’ van Zoet en het afgekeurde doelpunt na de overtreding op Nienhuis. Spetterende beslissingen die de wedstrijd een andere draai gaven dan waar  zonder deze hulpmiddelen op uitgekomen was. Want laten we wel zijn… Niemand had gezien dat die bal een millimeter over de lijn was geweest toen Zoet opstond en hem naar zich toetrok. En oke… achteraf had Kevin Blom misschien kunnen zeggen dat hij de overtreding van Garcia had moeten bestraffen en dat het doelpunt niet toegekend had mogen worden, maar Blom liet het gaan en de videoref moest in zijn oor schreeuwen dat het afgekeurd moest worden. Afkeuren!! Afkeuren!! Overtreding, Overtreding! Was het toeval dat het bij deze twee gevechten gebeurde of gebeurt dit wekelijks maar zien we het niet omdat het er dan niet is….

Wat als deze technologie er nou niet had geweest? Misschien was Feyenoord ‘anders’ de volgende wedstrijden in gegaan en had PSV nog een klein beetje in de race gezeten voor het landskampioenschap. Had AZ gewoon na 90 minuten van het veld af kunnen stappen en was er iets meer tijd geweest om te herstellen voor de wedstrijd van aanstaande zondag om half één tegen Excelsior en had Cambuur niet de pijn van Barto mee hoeven dragen door het missen van de beslissende penalty.

Maar in het voetbal blijft natuurlijk alles als…. En ondanks dat deze beslissingen volledig terecht waren weet ik nog niet zeker of dit nou de juiste beslissing is om in te voeren. Of gewoon dan toch maar overal en er een miljoen of vijf voor uit trekken. Dan zijn we een stuk verder…. KNVB, het is namelijk wel het aller eerlijkst.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!