WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Eerste ronde nacompetitie: Hoogland-Halsteren en Unitas-SDO

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Hoogland en Halsteren zijn in hun onderlinge score na de eerste wedstrijd beiden nog volop in beeld voor een plaats richting derde divisie. Aanstaande zondagmiddag valt in West Brabant de beslissing wie van beide teams door mag gaan. Ook bij Unitas tegen SDO is het extreem spannend. Ook deze teams zijn aan elkaar gewaagd, getuige de uitslag. 

VV Hoogland – Halsteren 3-2

Halsteren deelde al heel vroeg de eerste klap uit. Een vrije trap kwam bij Jeroen Beerendonk terecht en die haalde de trekker meteen voor de 0-1 over. Hoogland kwam minder goed op toeren en kwam na 20 minuten goed weg toen Beerendonk andermaal uithaalde. De bal miste het doel net. Enkele minuten voor de pauze kwam Hoogland langszij toen Ruud Vos een hoekschop van Dave Dekker tot treffer promoveerde.

Kort na de pauze kwam Hoogland op 2-1 door een fraaie omhaal van Henk Baum. Hoogland leek even de touwtjes echt in handen te nemen maar bij een Brabantse uitval viel de 2-2 dankzij Nishant Jagernath. Hoewel Halsteren aanvallender ging spelen viel de winnende treffer aan de andere kant toen Stijn Mossink Henk Baum in stelling bracht. De 3-2 werd door de arbitrage goedgekeurd waar men er bij Halsteren van overtuigd was dat er sprake was van hinderlijk buitenspel. Hoewel beide teams nog kansen kreeg, met name Halsteren in de slotfase via Braber en Voermans bleef de 3-2 tot het einde op het scorebord prijken.

Zondag om 14.30 dus deel 2 van deze strijd waarna het, zoals het er nu naar uitziet, tot een “walk over” zonder te voetballen zal komen omdat JVC Cuyk zich terug wenste te trekken. Daarvan uitgaand zal de winnaar van deze tweestrijd twee finalewedstrijden spelen van OJC Rosmalen – Hoogeveen.

Unitas – SDO 2-2

Remise bij Unitas – SDO, zondag in Bussum de beslissing.

De vierde en laatste wedstrijd in de eerste ronde voor een plaats in de derde divisie heeft vandaag in Gorinchem geen winnaar opgeleverd. Unitas liep voor de pauze uit naar 2-0 maar zag SDO in het tweede bedrijf langszij komen.

GVV Unitas en SDO leken aanvankelijk aardig tegen elkaar op te wegen, maar gaandeweg de eerste helft kwam het initiatief bij de thuisclub te liggen. Dat leidde in de 28e minuut tot onvoorzichtig verdedigen van SDO als gevolg waarvan Unitas een strafschop kreeg. Akin Arslan verzilverde het buitenkansje. Kort na de 1-0 viel ook de tweede treffer toen Pascal van Delden op de rand van het strafschopgebied met een fraaie volley kon scoren. Halsteren dreigde in deze periode de regie volledig kwijt te raken en had geluk dat Ery Kiflom van dichtbij over schoot.

Ook na de pauze kwam er weer een mogelijkheid voor Unitas om het gat groter te maken, echter Ouja schoot tegen de lat. Vervolgens nam SDO het heft in handen en in de 56e minuut maakte het de aansluitingstreffer. Glenn Hemmers mikte een hoekschop naar de voet van Gerrit Snijders en die haalde verwoestend uit. Na iets meer dan een uur spelen had SDO de wedstrijd weer in evenwicht. Dino van Essen bediende Jesse van Huisstede op maat, die kapte zich knap vrij en vond de verre hoek voor de 2-2.

Beide teams kregen nog wel mogelijkheden maar doelpunten bleven verder uit. Zondagmiddag valt daardoor in Bussum de beslissing over welke club zal doorgaan naar de tweede ronde.

Theo Uphus, voetbalprof.com

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!