Nieuws over 3e divisie zaterdag
/ 02 dec 2017 / 3e divisie zaterdag

Einde voor Magreb'90 lijkt nu toch echt nabij volgens voorzitter Tino Klein!

Het einde voor Derde Divisionist Magreb’90 lijkt nabij. Althans, als we de voorzitter van de club mogen geloven in zijn interview tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens voorzitter Tino Klein kan de Utrechtse club de definitieve aanslag die de belasting heeft opgelegd niet betalen. Tevens geeft de voorzitter aan dat hij de afwikkeling van de kwestie naar alle waarschijnlijkheid niet zal meemaken. 

Magreb’90 was door de belasting aangeslagen voor een bedrag van maar liefst 476.048 euro maar ging daartegen in beroep. Hoe groot het definitieve aanslag uiteindelijk wel is wil de (ex) voorzitter niet aan het AD kwijt, maar hij stelt wel: “Er is een lager bedrag uitgekomen, maar wat er ook van een eventuele beroepszaak komt, we kunnen het gewoon niet betalen.”

Tevens stelt Klein dat niet alleen de fiscale problemen een zorg zijn bij de club. Ook de licentievoorwaarden zouden niet op orde zijn waaraan Magreb’90 van de KNVB aan moet voldoen. “We hebben geen drie contractspelers in dienst en geen gecertificeerde jeugdopleiding. Je kunt wachten op sancties van de KNVB. Al met al zijn er zoveel beren op de weg, dat het bestaansrecht van Magreb’90 op losse schroeven staat.”

Magreb’90 heeft nog vier weken om in beroep te gaan tegen de aanslag van de fiscus. Echter is de kans aanwezig dat Tino Klein tegen die tijd geen voorzitter meer is. “Ik beraad me op dit moment of ik nog wel als voorzitter moet aanblijven.” Hij liet de thuiswedstrijd tegen VVOG voor wat het was, nadat een goede bekende van de voorzitter hem afgelopen vrijdag had geadviseerd om thuis te blijven. Aanleiding voor de waarschuwing zou zijn dat er afgelopen donderdagavond een rel ontstond nadat bekend was geworden dat Klein als voormalig secretaris van de VVD in zijn woonplaats Castricum, zich op de kieslijst had laten plaatsen van de politieke partij Forza Nederland. Klein: “De standpunten van Forza zijn onder andere dat de partij tegen verdere islamisering in Nederland is en tegen het bouwen van Moskeeën. Dat rijmt niet goed met Magreb’90 omdat de club voortkomt uit de Marokkaanse- Nederlandse gemeenschap in Utrecht. Omdat ik me bij die partij heb aangesloten willen ze me niet meer hebben als voorzitter werd mij verteld. ” Ondanks hij vandaag thuis bleef zegt Klein tenslotte tegen het AD dat hij zich nog wel welkom voelt bij de club.

En de selectie van Jamal Yahaioui? Die verloor vandaag met 0-2 van VVOG door doelpunten van Guido de Graaf en Pernelly Biya.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws