Nieuws over Geen categorie
/ 11 dec 2016 / Geen categorie

EREDIVISIE OP ZONDAG

Mooie wedstrijden vandaag op het programma in de Eredivisie.

SPARTA – VITESSE

Om 12.30 uur Sparta Rotterdam tegen Vitesse. De Rotterdammers staan op een twaalfde plek en willen zich na de zeperd van vorige week (6-1 tegen Feyenoord) revancheren. Vitesse staat momenteel op plek acht en heeft maar drie punten meer dan Sparta. De middenmoot ligt dicht bij elkaar, maar als Sparta zou verliezen kunnen zij ver afzakken en zijn de degradatieplaatsen ook weer dichtbij.

AZ – FEYENOORD

Zowel AZ als Feyenoord heeft afgelopen donderdag een zware Europa league wedstrijd achter de rug. Voor AZ is dat een boost van vertrouwen geweest omdat zij met 3-2 wonnen van Zenith Sint Petersburg en zich daarmee kwalificeerden voor de Knock out fase. Voor Feyenoord was het strijden en vechten tegen Fenerbahce, maar helaas moesten zij buigen voor de Turken en zijn zij uitgeschakeld in Europa. Kan Feyenoord zich herpakken en houden zij de koppositie in de Eredivisie of zijn ze nog te teleurgesteld en raken ze het vertrouwen kwijt? Om 14.30 uur begint deze kraker in Alkmaar.

FC UTRECHT – HERACLES

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Heracles Almelo begint ook om 14.30 uur. De huidige nummer zeven tegen de nummer tien van de Eredivisie. Heracles wil zich handhaven in de middenmoot en Utrecht wil aansluiting houden bij de plekken die recht geven op Play-offs voor Europees voetbal. Wat gaat het worden. FC Utrecht is in eigen huis altijd moeilijk te verslaan.

FC TWENTE – AJAX

De laatste wedstrijd in deze speelronde kan gelijk een van de spannendste zijn van vandaag. Bij winst van Feyenoord die om 14.30 uur tegen AZ spelen zal Ajax moeten winnen om weer gelijk te komen aan kop in de eredivisie. Mocht Feyenoord punten verspelen in Alkmaar kan Ajax de koppositie overnemen. Ajax is aan een geweldige reeks bezig en kan het vierde team worden die in een heel kalenderjaar zonder nederlaag in uitwedstrijden blijft. FC Twente wil weer eens in eigen huis winnen. De mannen van Rene Hake zijn al vijf eredivisie wedstrijden zonder winst van het veld gestapt en daarvan al drie thuis wedstrijden. Ondanks de mindere reeks staat Twente nog steeds op een keurige zesde plaats. Wie had dit aan het einde van vorig en begin van dit seizoen verwacht met alle perikelen die er om de club speelden.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws