WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ex Argon trainer van Niekerk accepteert lange schorsing van de KNVB

Barry / Nieuws / 1 jaar geleden

De voormalig trainer van Argon, Ron van Niekerk, accepteert de straf van vijf maanden die de KNVB hem bij een schikking had voorgelegd. Hiermee mag hij in elk geval tot augustus geen trainingen leiden en op de bank zitten tijdens wedstrijden bij welke club dan ook.

De schorsing kreeg hij opgelegd naar aanleiding van racistische uitlatingen bij de wedstrijd van zijn toenmalige club Argon tegen WV-HEDW. Hij zou onder meer hebben geroepen: “ga je handen wassen zwarte lul.” Deze uitspraak bracht veel beroering bij de club Argon. Zo stapten eerst 7 spelers direct op maar hield de club de trainer een hand boven het hoofd. Toen het in de media breed werd uitgemeten gaf de hele selectie aan dat zij niet meer onder hem wilden spelen en vervolgens besloot de club hem op non-actief te zetten.

Bij onder meer Veronica inside, op de radio, gaf van Niekerk aan absoluut geen racist te zijn en zijn woorden te hebben bedoeld als humor.

Met het accepteren van de straf van 5 maanden wordt een hoorzitting voorkomen en zullen er geen getuigen worden gehoord. Voor de KNVB is het met deze schorsing dan ook afgedaan.

Bij Argon is het stokje van hoofdtrainer inmiddels overgenomen door Aart-Jan van Boksel.

Bron: RTV Utrecht

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!