Nieuws over Binnenland
/ 05 jan 2018 / Binnenland

Familie Nouri en Ajax hebben allebei een advocaat in de arm genomen! Onduidelijkheid!!

Uit een onderzoek van het NRC is gebleken dat er door de KNVB bij Abdelhak Nouri al eerder aan hartafwijking is vastgesteld. Er is een hoop onduidelijkheid ontstaan over of de familie Nouri hiervan wist of niet. 

Voetbalbond KNVB constateerde bij een medische controle van Nouri in april 2014 op een echo een hartafwijking. Die werd door de medische staf van de bond als ongevaarlijk beoordeeld. De KNVB deelde de informatie over de hartafwijking met Ajax. Volgens de bond worden in dit soort gevallen altijd de speler en diens ouders op de hoogte gesteld, maar schriftelijk bewijs dat dit in Nouri zijn geval is gebeurt ontbreekt. Volgens één betrokkene is het mondeling aan Appie medegedeeld aan de toen zeventienjarige voetballer, maar de familie van Appie is ervan overtuigd dat hij er niet van op de hoogte was, net als zij tot enkele weken geleden.”

Ook zou volgens het NRC niet adequaat opgetreden zijn door clubarts Don de Winter. Er wordt door verschillende medici afgevraagd waarom er niet eerder is begonnen met de hartmassage. Er zou een ‘snelle herkenning,’ en een onmiddelijke respons’ via directe reanimatie en met een geautomatiseerde defribrillator gewerkt moeten worden, maar ‘die snelle geprotocolleerde reactie’ zou zijn uitgebleven.

Inmiddels zou er een steekspel tussen de familie Nouri en Ajax gaande zijn. “Dit gaat over de medische begeleiding voor. tijdens en na diens ongeval op 8 juli vorig jaar.” Hierbij liep Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade op.

Volgens het NRC zouden zowel Ajax en de familie Nouri inmiddels een advocaat hebben in de arm hebben genomen. De familie Nouri zou bijgestaan worden door advocaat John Beer, oprichter en erelid van de vereniging van Advocaten voor slachtoffers van letselschade> De familie Nouri heeft deze advocaat in de arm genomen omdat Ajax geen volledige helderheid van de gang van zaken zou willen geven. Wordt vervolgd.

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws