WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

FC Lienden wint eerste duel van tweeluik tegen ASWH

Barry / Tweede divisie / 1 jaar geleden

FC Lienden heeft het eerste duel in een strijd van twee met 0-1 gewonnen van ASWH. Hiermee hebben zij een eerste stap gezet naar handhaving in de Tweede Divisie. 

In de winterstop kondigde de stichting Topvoetbal Lienden aan dat zij het seizoen niet af zouden maken en Lienden zich uit de Tweede Divisie zou trekken. Echter was het trainer Hans van de Haar die daar een stokje voor stak en zich als reddende engel presenteerde. Veel spelers verlieten de club, maar vd Haar haalde met een aantal slimme zetten weer een selectie binnen die naar aanzien best mee kunnen op dit niveau. Met de Wooter Academy en de Peter Barendse voetbalschool wisten zij directe degradatie te voorkomen en nacompetitie af te dwingen. Wat nu heeft geresulteerd in een voorsprong tegen Derde Divisionist ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

Over de gehele wedstrijd was ASWH misschien wel de betere ploeg maar wisten zij nauwelijks tot grote kansen te komen. Alleen een kopbal van Vooges was er eentje in de eerste fase waar Lienden een beetje van had kunnen schrikken, waarna Mansouri de ASWH harten sneller liet knoppen namens Lienden. Zo’n 9 minuten voor de rust was pas de eerste echt grote mogelijkheid op te tekenen. Na een prima op maat gesneden voorzet van Yilderim was het Fabian Korporaal die rakelings naast kopte.

Ook na de rust was het ASWH dat de betere ploeg was. Echter wisten zij ook daarin geen mega grote kansen te creëren, laat staan te verzilveren. Een schot(je) van Jesper van den Bosch met nog zo’n 25 minuten te spelen was het enige wapenfeit, maar daar had de Lienden doelman geen enkel probleem mee.

En daar was dan in de 69e minuut plots de eerste echt grote kans voor FC Lienden die ook nog eens, dus tegen de verhouding in, werd afgemaakt door Salim Mansouri. Het zwabberschot van afstand viel zomaar binnen.

Daarna drong ASWH flink aan en waren zij nog twee keer in de mogelijkheid om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd een schot van dichtbij door de Lienden doelman op knappe wijze gekeerd en in de laatste minuut stompte dezelfde doelman ook een schot van Sam van de Kreeke nog naast het doel.

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur zal in Lienden de spannende ontknoping plaatsvinden.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!