Nieuws over KNVB
/ 26 sep 2017 / KNVB

FC LISSE NAAR DE RECHTER. KNVB REAGEERT: "HET SPEL MOET OP HET VELD GESPEELD WORDEN"

Vanmorgen heeft overleg plaatsgevonden met juristen over het besluit dat het bestuur betaald voetbal heeft genomen met als uitkomst het overnemen met de strafschoppenserie. Na overleg in het bestuur, met een afvaardiging van de spelersgroep en staf is FC Lisse tot het besluit gekomen om een civiel rechterlijke procedure op te starten. 

Op de website van FC Lisse is te lezen: ‘Voetbal is een spel dat gespeeld wordt met bij de start 2 x 11 spelers, een scheidsrechter, 2 assistent scheidsrechters (en een 4e official in deze wedstrijd). Het is erg dubbel om deze stap te moeten zetten maar het voelt als onrechtvaardig en hiermee geven wij ook blijk dat wij achter onze ploeg staan. Deze steun verdienen zij ook.’

Voorzitter Leon Annokkee over het besluit: “Ik wens te bandrukken dat HSV Hoek hier niet de fout heeft gemaakt maar de KNVB. Er is begrip voor emotie maar hou het op social media respectvol zoals dit bij FC Lisse past.”

De KNVB vindt het jammer dat FC Lisse heeft besloten naar de rechter te stappen, zo meldt de Telegraaf: “Het is heel vervelend. We vinden dat het spel altijd op het veld gespeeld moet worden. Maar we respecteren het besluit en wachten af wat er nu gebeurt.” Zei een woordvoerder van de KNVB tegen diezelfde krant.

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws