WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

FC Lisse stunt en haalt doelman Erik Cummins

Barry / Amateurs / 2 jaar geleden

FC Lisse heeft voor een stunt op de transfermarkt gezorgd door doelman Erik Cummins vast te leggen. De 29-jarige Rotterdammer heeft zijn ja-woord aan de zaterdag Derde Divisionist gegeven terwijl hij vorig seizoen nog in het doel van Cambuur Leeuwarden stond. 

Cummins werd op 10 augustus 1988 in Rotterdam geboren en kwam in zijn jeugd uit voor Feyenoord. In 2008 verruilde hij de Rotterdamse topploeg voor FC Utrecht waar hij op 4 maart 2012 debuteerde in het eerste tegen NEC. In 2013 kwam Go Ahead Eagles op zijn pad waar hij 4 seizoenen onder contract heeft gestaan en zelfs een keer voor scoorde. Vorig seizoen speelde de bijna 30 jarige doelman nog voor Cambuur Leeuwarden waar hij maar liefst 29 wedstrijden in de competitie heeft gespeeld en een aantal bekerwedstrijden. Toch heeft Cummins nu gekozen om bij FC Lisse te gaan spelen.

Op de vraag van voetbalprof.com of het voor zijn gevoel misschien een stapje terug is antwoordt hij gedecideerd, nee! “Nee, ik zie dit absoluut niet als een stap terug. Ik wil wel heel graag blijven voetballen maar er is nog zoveel meer in de wereld. Ik heb 14 jaar op het hoogste niveau mogen spelen, en wie weet hoe het in de toekomst nog loopt, maar ik ben bijna klaar met mijn studie Business en management aan de VVCS en ik wil me meer op het maatschappelijke deel van het leven richten. FC Lisse is een mooie club en de gesprekken waren uitstekend. Het gevoel is prima en ik heb hiermee een bewuste keuze gemaakt. Ik heb er heel veel zin in om dit seizoen bij Lisse onder de lat te staan en zal me voor 100% inzetten.”

Met de komst van Cummins zal er een last van de schouders afvallen van de TC van de ploeg uit Lisse. Na het vertrek van Brian van der Werff en het plotselinge vertrek van vervanger doelman Roy Pistoor, die zijn werk niet meer met het voetbal kan combineren, moest Lisse naarstig op zoek naar een waardig vervanger. Dit lijkt met de komst van Cummins wel erg goed gelukt te zijn.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!