WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Frans Derks definitief buitenspel bij Achilles ’29.

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Frans Derks, voorheen technisch manager van Achilles ’29, is door het bestuur van de club definitief op non actief gesteld. Reden daarvoor is de uitkomst van een onderzoek die het bestuur van Achilles ’29 deed naar wat wordt genoemd “ontoelaatbare uitbuiting” van spelers die een stage bij de club doorliepen.

De Amerikanen Wilson Malonado en Alberto Rodriguez claimen via een Mexicaanse makelaar bij Achilles ’29 te zijn beland en daarvoor per persoon 1500 euro te hebben betaald. In ruil daarvoor mochten zij enkele trainingen bij de club meedoen en ondertussen werden zij ondergebracht in een etablissement waar Frans Derks mede eigenaar van was. Naar de spelers aangeven sliepen zij in de bar van het pand.

Het bestuur van Achilles ’29 meent nu voldoende te weten om Frans Derks definitief uit zijn functie te ontheffen. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat Derks willens en wetens spelersnamen op KNVB formulieren heeft vervalst.

Derks ontkent alle beschuldigingen en begrijpt de handelswijze van het bestuur niet, zo laat hij weten in dagblad de Gelderlander.

Bron: de Gelderlander,

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!