WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

‘Frans Derks op non actief biij Achilles’29 wegens vermeende uitbuiting van spelers’

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Volgens het AD start Achilles’29 een onderzoek naar mogelijke uitbuiting van jonge buitenlandse spelers en is Frans Derks gedurende dat onderzoek op non-actief gesteld.

Dit is de verklaring van Achilles’29 voorzitter Pjotr van der Horst naar aanleiding van een verhaal in De Gelderlander van Amerikaanse jeugdspelers. Zij beschuldigen Achilles’29 van het spelen onder erbarmelijke omstandigheden bij de Groesbeekse club.

Bovendien zeggen zij tegen de Gelderlander dat zij voor duizenden euro’s zijn opgelicht door een Mexicaanse zaakwaarnemer. De betreffende zaakwaarnemer en Frans Derks zouden de beschuldigingen ontkennen. Derks zegt tegen De Gelderlander zich niet te herkennen in het verhaal en onthoudt zich van verder commentaar.

De Gelderse krant komt vandaag met een verhaal dat Alberto Rodriguez (21) en Vilson Maldonado (20) verklaren dat ze bij de club voor een proefperiode van 3 weken €1500,- moesten betalen aan de zaakwaarnemer die hen naar Groesbeek haalde. Voor dat bedrag werd hen een profcontract aangeboden. Echter kwam dat profcontract bij de in financiele nood verkerende club er niet en tevens moesten zij die drie weken slapen in de bar ruimtes van uitgaanscentrum De Linde. Het uitgaanscentrum waar Frans Derks mede eigenaar van is.

De voorzitter

Clubvoorziter Pjotr van der Horst heeft gisteren voorafgaand dit verhaal in de Gelderlander in mogen lezen en stelt dat hij dit ‘vreselijk’ vind. Maar ook op dit verhaal wil Derks geen commentaar geven. Van der Horst zou een aantal maanden geleden ook al vreemde verhalen rondt buitenlandse spelers te horen hebben gekregen. Bijvoorbeeld van een voetballer uit Iran die duizenden euro’s zou moeten hebben betalen voor een proefperiode bij de club. Echter stelt van der Horst “We werden gewaarschuwd maar die jongen heeft volgens mij niets betaald en is ook niet naar Nederland gekomen. Frans zei daar niets van te weten. We hebben het verhaal bij de KNVB toen gemeld. Zij adviseerden ons toen om ver weg te blijven van dit soort praktijken. Ik ben er toen van uitgegaan dat het een incident was.”

Ook de VVCS, de Nederlandse vakbond voor profvoetballers reageert in De Gelderlander. Ad Diemen van de VVCS: “Ik vind het schandalig als je als club jongens in een uitgaanscentrum laat slapen. Het is een unieke situatie en het is bij wet verboden om voor arbeidsbemiddeling geld te vragen aan een werknemer.”

Ex profclub Achilles’29

Achilles’29 speelde tot 2017 in het profvoetbal. Dit seizoen spelen de Groesbeekers in de Derde Divisie zaterdag. Doordat de club sinds de degradatie uit de eerste divisie in 2017 grote financiele problemen heeft kan de club spelers niet meer betalen. In een verwoede poging het eerste team toch op hoog niveau te laten acteren maken zij gebruik van zaakwaarnemers die hen buitenlandse spelers aanbieden. Andere buitenlandse spelers die door De Gelderlander zijn benaderd willen geen commentaar geven of reageren niet op telefoontjes.

Bron:

Voor het uitgebreide verhaal wijzen wij u door naar http://www.degelderlander.nl

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!