WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WAT GAAN WE DOEN BIJ VOETBALPROF.COM? LEES ALLES HIERONDER!!

Barry / Binnenland / 3 jaar geleden

Sinds 29 november 2016 is voetbalprof.com online. Ik begon met schrijven over al het voetbal. Ik beschreef alle buitenlandse competities, de Europa League, de Champions League, de Eredivisie en al het landelijke amateurvoetbal. Omdat ik dit alleen deed en zo’n beetje 16 uur per dag opgesloten zat op kantoor, turend naar een televisie of zeven, was er van een sociaal leven geen enkele sprake meer. En nog belangrijker… Door het vele kijken mistte ik teveel van het amateurvoetbal. Dat was vreemd, want het amateurvoetbal was nou precies hetgeen waar ik de meeste bezoekers mee trok. Na drie maanden heb ik de website aan laten passen en heb ik de buitenlandse competities, de Champions League en de Europa League laten vallen. Even daarna heb ik ook de Eredivisie laten verwijderen. Een goede stap heb ik gemerkt, op advies van Thijs Slegers. Sindsdien is voor velen mijn website al niet meer weg te denken, en daar ben ik trots op. Trots op mezelf maar nog meer op het feit dat ik door heel veel mensen overspoeld word met complimenten. Ik krijg die complimenten vooral omdat ik zo up to date ben, dat ik weet wat er speelt op de Nederlandse amateurvelden, en dat ik zo dicht bij de spelers, trainers en clubs sta. Ik word serieus genomen ondanks ik af en toe een schrijffout maak. Dat doet mij goed en ik hoop dat ik dit seizoen vanaf het begin nog dichter bij de clubs kan komen te staan. Hierom schrijf ik de plannen uit die ik voor het aankomende seizoen heb zodat u weet waar u aan toe bent als ik bij u voor het hek sta. Gelukkig hoef ik het inmiddels niet meer helemaal alleen te doen en heb ik een uitstekende verslaggever aan mijn zijde die mij het aankomende seizoen gaat helpen. Theo Uphus, 61 jaar, met een ongelooflijke passie voor het spelletje.

Landelijk amateurvoetbal

De kern van voetbalprof.com is het beschrijven van nieuws, achtergronden en wedstrijden van het landelijke amateurvoetbal. Wij zullen op zoveel mogelijk plekken live aanwezig zijn bij wedstrijden die gespeeld worden in de Tweede Divisie, de Derde Divisie en de vier hoofdklassen. Wij proberen zoveel mogelijk analyses, reacties van spelers en trainers en clubs te ontvangen en te beschrijven. Door het hele land ga ik, en aan de andere kant Theo Uphus, kennis maken met de 118 clubs. Wij zullen wedstrijden uitkiezen die er in een competitie toe doen en zullen wij bezoeken. Van de overige wedstrijden probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen via telefoon of social media. Dit zullen wij in diverse berichten op voetbalprof.com samenvatten. Uiteraard hebben wij al veel contact met clubmensen die hun wedstrijdverslag naar ons insturen en daar zijn wij erg blij mee, maar wij zijn op zoek om er van elke club uit de bovenstaande competities één te vinden die graag zijn naam aan een verslag verbindt en die naar ons instuurt.

Tevens zullen alle rangen en standen van de bovenstaande competities elke zaterdag en zondag aangepast worden zodat zij altijd up to date zijn. Vanaf het begin van het seizoen zullen alle indelingen en wedstrijdschema’s ook op de website te vinden zijn.

Journalistieke achtergronden

Buiten het verslaan van wedstrijden en het bijhouden van rangen en standen gaan wij ook op zoek naar verhalen die achter de schermen van een club spelen of over het amateurvoetbal in zijn algemeen. Zo heeft u vorige week mijn interview met directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee kunnen lezen over de voetbalpiramide en de beloftenteams. Ik sta daar nogal kritisch in en zal dat ook zo beschrijven. Bij voetbalprof.com is goed goed en fout fout. Wij schrikken niet terug. Niet voor de autoriteiten en niet voor personen. Wel is het zo dat bij ons iedereen een eerlijke kans krijgt om zijn verhaal te doen en wij zullen voor een ieder respect tonen. Wij nemen nooit iets klakkeloos over en doen aan hoor en wederhoor. Het is aan u (de club, een speler of trainer) of u daar op in of tegenin gaat. Doet u het niet, en wij krijgen van een voor ons betrouwbare bron de informatie dan schrijven wij dat gewoon. Wij proberen u te horen en wij verwachten dat wij serieus worden genomen. Wij weten namelijk meer dan u denkt. Wij komen niet zomaar met een verhaal. Wij worden door erg veel spelers ingelicht met de vraag of we wel hun naam buiten het artikel te laten. Dit doen wij met plezier maar zeggen wel tegen die spelers dat wij navraag gaan doen. Mocht het verhaal dat zij ophangen niet waar zijn dan zullen wij ook de betreffende speler gewoon op kritische wijze beschrijven. Wij staan overal voor open en wij schrijven het liefst alleen maar positief maar wij zullen randzaken niet ontwijken.

Interviews

Natuurlijk zullen wij net als afgelopen seizoen weer een aantal spelers gaan vragen om een interview aan ons te geven. Wij hebben er al een aantal benaderd en die staan er zeer positief tegenover. Natuurlijk zal zo’n interview gaan over het voetbal van het moment maar ook over zijn eigen geschiedenis. Het interview dat afgelopen seizoen voor mij het absolute hoogtepunt was, was die met Ralph Hovestad. Verdediger van IJsselmeervogels. Het hele seizoen heb ik die jongen nauw gevolgd. Een hele vriendelijke gozer, stond helemaal open, en in een super gezellig gesprek in een cafe in Amstelveen heb ik echt een heerlijke avond met hem gehad. Een prachtig verhaal van een jongen die op het veld van Jos/Watergraafsmeer een hartinfarct kreeg in het shirt van Hercules. De geschiedenis herhaalt zich op dit moment met de hartritmestoornissen van Abdelhak Nouri. Wij hopen dat Nouri net zo goed herstelt als Ralph en dat wij weer van hem kunnen genieten. Wilt u het verhaal van Ralph Hovestad teruglezen? Ga naar zoeken en toets Ralph Hovestad in en u kunt het hele verhaal lezen.

Profvoetbal

Van het profvoetbal zullen wij alleen het hoognodige, spectaculaire en bepaalde hoogte,- of dieptepunten beschrijven en publiceren. Niet omdat wij dit niet zouden willen en wie weet wat de toekomst brengt maar voor nu zijn wij te klein om te concurreren met de Fox Sports, Ziggo sports en de Voetbal Internationals van deze wereld. Ietsje maar hoor…  …. ….. …..

Jeugdvoetbal

Afgelopen seizoen is het er niet van gekomen maar vanaf dit seizoen zullen wij erg veel aandacht besteden aan het jeugdvoetbal in Nederland. Niet alleen de Van Bastens en Johan Cruijffs van deze wereld zullen wij beschrijven maar ook de Pietertjes onder ons. Bij kinderen gaat het niet om het extreme talent dat ze hebben maar om het plezier. Daarom gaan wij gewoon naar willekeurige jeugdwedstrijden en zullen wij ook zomaar bij de kleinere clubs in Nederland aanwezig zijn. Van klein tot bijna volwassen(F’jes tot A junioren) zullen wij wekelijks een item maken. Wellicht met een video of zelfs een interview of vlog. Ik weet niet of ik zelf geschikt ben voor een vlog maar misschien willen de kinderen dat zelf wel gaan doen en het naar ons insturen. Hetzelfde geldt voor ouders die hun kinderen graag op de website zouden willen zien. Stuur een filmpje in en als ze leuk of mooi zijn dan zullen wij het op de website plaatsen.

Tevens gaan wij oproepen doen om video’s in te sturen over uw zoon of dochter, neefje, nicht, broertje of zusje of een van je vriendjes op het veld onder een wedstrijd. Een mooi doelpunt of een prachtige actie heeft onze aandacht. De drie leukste plaatsen wij wekelijks op de website onder de kop JEUGD en wij laten andere mensen de leukste van de drie kiezen. De winnaar zullen wij verassen met onze komst, een interview en een leuk presentje, ongeacht hoe oud, en natuurlijk met toestemming van de ouders. Hoe leuk is dat? Dat bijvoorbeeld uw zoontje van 8 geïnterviewd word en met foto en video op voetbalprof.com komt te staan met zijn eigen verhaal.

Maatschappelijk

Omdat voetbalprof.com inmiddels al best landelijke bekendheid geniet willen wij natuurlijk ook iets doen voor de maatschappij. Zo willen wij in de toekomst, als de financiële kant iets vooruit gaat, ook goede doelen gaan ondersteunen. Zowel financieel als met onze naam. Tevens willen wij mensen dichter bij elkaar gaan brengen en begrip voor elkaar laten tonen. En wij zullen heel erg graag wensen in vervulling willen laten gaan. Zo denken wij aan oudere mensen die eenzaam zijn, die altijd een favoriete club hebben gehad maar die inmiddels in een bejaardenhuis zitten nog eens mee te nemen en ze nog een keer een dag te laten genieten van het spelletje. Ook willen wij goede doelen of mooie initiatieven op voetbalgebied uit gaan lichten op voetbalprof.com. Dus heeft u een mooi en/of leuk doel of initiatief op voetbalgebied en wilt u dat het bekender wordt? Schroom niet en mail ons. U krijgt altijd antwoord en bij een leuk voorstel staan wij snel bij u voor de deur om een leuk item te maken.

Adverteren/sponsoren

Wilt u naar aanleiding van deze ideeen ons steunen en meeliften op ons succes? Dat kan natuurlijk! Voor een zeer laag tarief kunt u bij ons maandelijks adverteren/sponsoren door middel van een het plaatsen van een visitekaartje op onze website. Tevens plaatsen wij uw kaartje dan meerdere malen per maand in een door ons geschreven artikel. Onder het visitekaartje word de URL van uw eigen website geplaatst zodat een potentiële klant direct wordt doorgelinkt naar uw bedrijfspagina. U weet zelf wat een advertentie kost in een weekkrantje die vaak niet eens de tafel bereikt. Voor een stuk minder geld staat uw advertentie een hele maand op voetbalprof.com onder de aandacht van tienduizenden mensen. Op een website die rijzende is, die groot gaat worden en die door de manier van schrijven wel erg over de tong van vele voetballiefhebbers gaat. Opmerkelijke berichten over randzaken, mooie scoops en interessante achtergronden van clubs, leuke interviews, mooie filmpjes van jeugdige voetballertjes en het ondersteunen van goede doelen.

Wilt u meer informatie over adverteren/ sponsoren op Voetbalprof.com? Stuur een mail naar:

voetbalprof@outlook.com T.A.V Barry en u krijgt zo spoedig mogelijk bericht terug.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!