Nieuws over Hoofdklasse B Zaterdag
/ 03 mrt 2018 / Hoofdklasse B Zaterdag

Gedeelde koppositie en periodetitel voor VV Eemdijk

Vv Eemdijk heeft optimaal geprofiteerd van het inhaalduel die zij vanmiddag moesten spelen in en tegen CSV Apeldoorn. In een spannend duel trok de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg aan het langste eind en trokken een 1-2 overwinning over de streep waarmee zij direct medekoploper werden en de tweede periode in de Hoofdklasse B binnen wisten te slepen. 

Na 11 minuten spelen opende Maikel de Harder de score voor Eemdijk. Een stand waar tevens mee werd gerust. In de 67e minuut was het Jasper Bolland die er 0-2 van maakte waarmee de belangrijke overwinning al binnen leek te zijn. Toch ging CSV Apeldoorn niet bij de pakken neerzitten en deed een kwartier voor tijd iets terug. Jammaro Diks schoof de bal uitstekend achter doelman Ruizendaal waarmee de aansluitingstreffer een feit was. Een minuut later was het bijna Bolland die zijn tweede van de middag tegen de touwen werkte maar waar de Apeldoornse doelman op een fraaie manier redding bracht. Bijna werd het nog gelijk toen Melvin Bresser van afstand snoeihard uithaalde maar de bal op de lat uiteenspatte en Eemdijk goed weg kwam. Ook in blessuretijd was er nog een aardige mogelijkheid voor Sander Krijns om de bal binnen te glijden maar kwam net een teenlengte tekort voor de 2-2 waardoor er niet meer werd gescoord en de periode door Eemdijk werd binnen gehengeld.

Ook Berkum wist vandaag een overwinning over de streep te trekken. De nummer drie van de ranglijst won op bezoek bij Zuidvogels met 0-1 door een doelpunt van vd Meulen op aangeven van Bacuna, en met deze overwinning weten zij de druk op de koplopers, Genemuiden en Eemdijk, hoog te houden. De promovendus in de Hoofdklasse B heeft zelfs het minste aantal verliespunten waardoor zij, als zij het duel weten te winnen die zij nog tegoed hebben, zij de koppositie over kunnen nemen. 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws