WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

GULLIT WIL GRAAG BONDSCOACH WORDEN

Barry / Oranje / 4 jaar geleden

Ruud Gullit heeft zich vanavond in de voorbeschouwing van het vriendschappelijk duel tussen het Nederlands elftal en Italië opnieuw uitgelaten over een eventueel bondscoachschap. De oud international en speler van onder meer HFC Haarlem, Feyenoord, PSV en het grote AC Milan uit de jaren 80 biedt zichzelf aan om het Nederlands elftal te helpen.

In de voorbeschouwing met John Heitinga en Toine van Peperstraten stelt de 55 jarige Gullit zeer gewild en tevens kwetsbaar op. Bij de vraag of hij het echt zou willen zegt hij: “Ik wil graag het Nederlands elftal helpen. Het is geen achteraf gepraat wat we sinds afgelopen week doen, wij zeggen het hier al jaren. Het is fout gegaan door Hiddink te nemen in plaats van Ronald Koeman. Ik zou het nu graag willen doen. Maar je moet wel de kans krijgen om aan een team te werken. Als de KNVB bij me komt dan gaan we erover praten. Komen ze niet dan zal het helaas niet voor mij weggelegd zijn.”

Zelfs over de issue die hij heeft met de technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, zegt hij: “Het gaat om het Nederlands elftal. Niet om personen. Ik sta ervoor open.”

Zelfs op de vraag of hij zichzelf als hoofdcoach of als assistent ziet zei hij: “Dat weet ik niet. Het gaat om het Nederlands voetbal. Bijvoorbeeld met Henk ten Cate die Internationaal veel heeft betekend, die bij Barcelona heeft gewerkt is een hele goede trainer en ik ben erg goed met mensen en heb de ‘uitstraling’. ik zie dat wel zitten.”

Prachtige woorden van een man die over de hele wereld bekend is. Iedereen praat nu nog over Cruijff, van Basten en Gullit. Hij is wereldwijd een uithangbord voor het Nederlands voetbal. Of je nu voor of tegenstander bent van Gullit als bondscoach, hij verdiend lof dat hij zich op deze manier aanbiedt om de helpende hand te bieden. Jezelf zo kwetsbaar opstellen en je zo aanbieden betekend dat je erg graag wil. Dat je punten ziet om dit Nederlands elftal te verbeteren. Mocht hij niet als bondscoach aangesteld worden dan zullen er veel mensen zeggen dat hij zich flink te kijk heeft gezet. Maar wie dat na vanavond durft te zeggen heeft geen menselijk inzicht. Hij verstopt zich niet wat vele wel doen… Hij wil het doen en wil zijn verantwoordelijkheid nemen. En voetbalprof.com neemt daar zijn petje voor af. Ongeacht of hij het nu wel of niet zou worden.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!