WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hardwerkend VV Dongen wint een punt

Barry / Derde divisie zondag / 11 maanden geleden

Slijtageslag tegen EVV eindigt in 1-1

Op een bloedheet Sportpark de Biezen traden VV Dongen en EVV Echt aan voor de ouverture van het seizoen 2019 – 2020. Waar de meerderheid van de Nederlanders zich verkoelden aan het strand of meertjes moesten 22 mannen een topprestatie van hun lichaam eisen om de 90 minuten te overleven. Na de reguliere speeltijd was het 1-1, maar de slijtageslag had zijn tol geëist. Vooral bij VV Dongen waren de meeste slachtoffers gevallen. Kramp en uitdrogingsverschijnselen gaven aan dat het eigenlijk te gevaarlijk was om onder deze omstandigheden te voetballen. EVV was voor het grootste gedeelte van het duel de ploeg die zich het beste aanpaste, waardoor de prestatie van VV Dongen meer dan verdienstelijk kan worden genoemd.

Door Frank van Heteren

Trainer Osman Erbas maakte zijn debuut als hoofdtrainer in de 3e Divisie. Met een groot gewijzigd team t.o.v. vorig seizoen was het voor het publiek een zoektocht naar bekende namen. Op rechtsback speelde Mohammed Mansaray zijn eerste duel voor VV Dongen, hij komt van FC Tilburg. In het defensieblok verving Robert Roosen de vertrokken Giovanni Henskens. Later in de wedstrijd vielen Nassim Asrih en Jaouad Ballahsan (ex – FC Lienden) in voor de uitgeputte Robin de Man en de van de A-jeugd overgekomen Dilaver Solak. De basiself bestond uit een zestal jongens die een VV Dongen-verleden hebben.

EVV begon sterk aan de wedstrijd en wist na 7 minuten een grote kans te creëren die in eerste instantie niet was besteed aan de gevaarlijke spits Rick Polman. In de 17e minuut was het wel raak voor de Limburgers. Na een prachtige diepe bal van Karin Alt Kasai was VV Dongen keeper Nout Handrickx te laat en kon de nummer 9 van EVV de bal beheerst binnenschieten. (0-1 in de 17e minuut). EVV had in deze fase op 0-2 moeten komen maar de opgelegde kansen wisten ze niet te benutten. VV Dongen hapte naar adem, maar wist de rug uiteindelijk te rechten. Uitblinker aan VV Dongenzijde Anouar Moukouh dolde samen met Mansaray de linkerkant van EVV. Tot twee keer toe wist Moukouh levensgrote kansen te creëren voor de Man en Solak, maar beide spelers hadden niet de scherpte, waardoor de stand 0-1 bleef.

VV Dogen verloor in de eerste helft het gevecht op het middenveld, omdat het team van Erbas on-afgestemd druk zette op EVV. Daardoor was iedereen net te laat en kon EVV zich er makkelijk onderuit voetballen. Dat veranderde aan het begin van de tweede helft en heel even had VV Dongen de overhand, maar door knullige foutjes in de opbouw kon EVV naar hartenlust omschakelen en counteren. Een lange fase van aanvallen werden door de Limburgers niet beloond met een doelpunt. Vooral keeper Hendrickx was een enorme sta-in-de-weg voor frivole aanvallers van EVV. Echter toen Dilaver Solak aanvaller Polman in het zestienmetergebied vloerde was bijna iedereen ervan overtuigd dat arbiter de Vries de bal op elfmeter zou leggen. Hij deed dat niet waardoor VV Dongen nog altijd in de race bleef. Met hangen en wurgen een met een niet aflatende werklust werden de Dongenaren in de 69e minuut beloond. Een splijtende pass van Roosen richting voorhoede werd door Asrih subtiel verlangd op Moukouh. De man van de dag bedacht zich geen moment en scoorde uit het niets de 1-1 (1-1 in de 69e minuut).

Gelegenheidsomroeper Tom Wijkmans, ook een nieuwe speler maar geschorst, kon zijn “Gol, gol, gol!!”over het park joelen en deelde met zijn teammaten mee in de vreugde. VV Dongen vocht zich de laatste 20 minuten naar een gelijkspel en was daar achteraf heel erg blij mee.

Aanstaande zondag 1 september reist VV Dongen naar Beverwijk waar het gaat opnemen tegen het gepromoveerde DEM. Zij namen een remise mee naar huis vanuit Lienden (0-0). Aanvang in Beverwijk is 14.30 uur

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!