Nieuws over Hoofdklasse A Zaterdag
/ 16 aug 2017 / Hoofdklasse A Zaterdag

HARTMANS KOPT XERXES DZB NAAR ZEGE OP VV RIJSOORD

In een aantrekkelijk duel op sportpark Faas Wilkes te Rotterdam heeft eersteklasser Xerxes DZB nieuwbakken hoofdklasser VV Rijsoord met een 3-1 nederlaag terug de Brienenoordbrug over gestuurd. Man van de wedstrijd was Christiaan Hartmans, centraal verdediger van de thuisclub. Met twee krachtige kopballen maakte hij het verschil in deze wedstrijd.
 
Nadat de wedstrijd aanvankelijk redelijk gelijk op ging was het bij de eerste echte kans meteen raak voor de thuisclub. Een kort genomen hoekschop belandde bij de tweede paal waar de kopsterke Hartmans volkomen vrij opdook en binnenkopte. Vijf minuten later was hij ander maal ter plaatse. Weliswaar had hij nu een mannetje in zijn nek maar evengoed was de kopbal hard en zuiver, 2-0.

VV Rijsoord stelde er qua kansen weinig tegenover. Het team hield door vroeg druk zetten de thuisploeg van goed combinatievoetbal af maar kon zelf niet gevaarlijk voor doelman Bjorn Denard komen.
Dat de doelman, overgekomen van SVV Scheveningen toch opviel was te danken aan zijn prachtige en zuivere lange uittrappen, waarmee hij zijn spitsen enkele malen direct in dreigende positie bracht.

Denard kon de 2-1 niet voorkomen toen uitgerekend Hartmans zich bij het uitverdedigen verkeek op de aanwezigheid van Rijsoordspeler Khalid Rahli. Die pakte het cadeautje meteen uit.

Na de pauze stuurde Xerxes DZB coach Joop Hiele een compleet nieuw team het veld in. Binnen enkele minuten kwam dit team op 3-1 toen Rijsoorddoelman Michael Dekkers een afstandsschot niet onder controle bracht. Keunemans kon de rebound intikken.
Door het speelveld klein te houden probeerde vv Rijsoord nog met snelle uitvallen iets aan de achterstand te doen, maar verder dan een fraaie kans voor Sepp Jacobs kwam het team van Gijs Zwaan niet. De vleugelspits kopte over.
Met de 3-1 stand maakte de uitstekende arbitrage dan ook een eind aan deze oefenwedstrijd.

Vv Rijsoord is nog niet in de vorm die straks nodig zal zijn om in de hoofdklasse zaterdag goed mee te kunnen doen. Het speelt nog oefenwedstrijden tegen Alexandria ’66, vv Dongen en Piershil alvorens de Kraaien op 2 september hun debuut maken in een thuiswedstrijd tegen Ter Leede.

Theo Uphus, voetbalprof.com

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws