WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Het complete overzicht van de Tweede Divisie wedstrijden

Barry / Tweede divisie / 6 maanden geleden

IJSSELMEERVOGELS KOMT NIET LANGS EXCELSIOR MAASSLUIS

Daar waar de rooien van de Westmaat hadden gehoopt de druk op koploper AFC vandaag op te voeren morste IJsselmeervogels twee punten tegen de tricolores. AFC kan daardoor in de alles behalve gemakkelijke wedstrijd morgen tegen Koninklijke HFC weer verder van de Vogels weglopen.

IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis 2-2

Coach Ted Verdonkschot van de Vogels gaf eerder op de eigen IJsselmeervogels TV aan dat hij hoopte dat zijn team op voorsprong zou komen omdat hij de “muur” vreesde die zijn team ander zou moeten slechten. En toch was dat wat zijn team overkwam. Na 23 minuten kwam Maassluis op 0-1 door Sylla en nadat Jeffrey Buitenhuis vrij snel de 1-1 had gescoord was er binnen een minuut weer een achterstand voor de thuisclub. Na de pauze ontwikkelde IJsselmeervogels een bombardement op het doel van Jean Paul van Leeuwen die echter lang stand hield. De club kreeg o.m. mogelijkheden via Olijfveld en van Riel. Na een goed uur bracht een handsbal in de 16 meter van Excelsior Maassluis een kans voor Maurice de Ruiter. Terwijl van Leeuwen al opzij lag wipte de Ruiter de bal echter over de lat. V.d. Laar had ondertussen ook al geen geluk met een schot op de paal. Het inbrengen van Zchusschen en v.d. Meiracker, die om disciplinaire reden niet in de basis startte, werd door Corneille beantwoord met het inbrengen van Kleiweg, waardoor er een ring van 5 verdedigers ontstond. Een mooie pass van v.d. Laar bracht de Vogels nog een punt. Olijfberg rondde beheerst af voor 2-2.

GVVV – SVV Scheveningen 1-0.

De thuisclub was voor de rust de sterkere ploeg die kansen noteerde voor Mulder en de Graaf. Met 0-0 werd de rust echter bereikt. Na de pauze bracht Jeremy de Graaf de enige treffer op het scorebord. John Blok, de coach van SVV Scheveningen, bracht met Peters, Donald en Roelveld nog verse aanvallende krachten binnen de lijnen, echter zij konden de gelijkmaker niet meer bewerkstelligen.

v.v. Katwijk – SV Spakenburg 2-1

Een opvallende toevalligheid vandaag in Katwijk, waar de gebruikelijke doelmannen uit beide teams ontbraken. Ter Wielen was vervangen door Jordy Deckers terwijl Kieboom vanwege een gebroken middenvoetsbeentje werd vervangen door Mark de Vries. Deze “klassieker” was een gevecht in de subtop en werd gewonnen door de Oranjehemden. Na 23 minuten was Marciano Mengerink weer eens succesvol en in de slotfase van de wedstrijd verdubbelde Joey Jongman de score. Spakenburg viel in die slotfase met de moed der wanhoop aan en zag verdediger Tom van der Neut nog wel de 2-1 verzorgen maar daar bleef het bij op de Krom.

BVV Barendrecht – de Treffers 0-3.

De Rijnmonders zijn in het nieuwe jaar de slechtst preserende ploeg in de tweede divisie. Ook vandaag noteerde de equipe van Jack van den Berg een nederlaag. Hoogtepunt vopor de pauze was een prachtig afstandsschot vanuit de middencirkel van Rodriguez. Doelman van der Ploeg had er een spectaculair antwoord op. Na ruim een half uur was het Niek Versteegen die de 0-1 scoorde. Na een uur spel kwam Barendrecht met 10 man te staan nadat Delano a Cohen vanwege aanhoudend commentaar op de arbiter met twee maal geel naar de kant moest. Niek Versteegen en Lowie van Zundert buitten de numerieke meerderheid vervolgens uit voor de Groesbekers.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 3-0

Het middenmootgevecht tussen Rijnsburg en Sparta leverde met de thuisclub een verdiende winnaar. De club had vandaag ook nadrukkelijk profijt van de nieuwe aanvallers die in de afgelopen transferwindow werden gehaald. Meefout was de eerste die voor de thuisclub scoorde, vlak voor rust. Nadat Tillema kort na rust voor de 2-0 had gezorgd was het nieuwkomer en invaller Zeldenrust die aan alle onzekerheid een eind maakte.

Jong Vitesse – Kozakken Boys 1-1

Een sterker Kozakken Boys heeft op Papendal genoegen moeten nemen met een puntendeling bij de talenten van Vitesse. Een ongelukkige actie van Quinten Jacoba kostte een strafschop. Hij liep aanvaller Ten Teije in de rug en Hicham Acheffay scoorde vanaf 11 meter. Pogingen van o.m. Mark Veenhoven en Leon Bot leverden de Werkendammers niets op. Bij enkele pogingen onderscheidde ook de Arnhemse doelman Bayazit zich. Ook had Robbert Mutzers nog eens pech met een schot op de paal. Coach Langerak van Kozakken Boys bracht verse aanvallers in en dat leverde uiteindelijk ook het dikverdiende punt op. Don Bolsius stond tien minuten in het veld toen hij de 1-1 op de borden bracht.

FC Lienden – Jong Almere City 3-2

Alhoewel FC Lienden wellicht wordt gezien als een “zootje ongeregeld” in de tweede divisie lijkt het er op dat Hans v.d. Haar het team ondertussen aardig op de rails heeft. Jong Almere City kwam voor de pauze op een 0-2 voorsprong door 2 treffers van Anwar Bensabouh. Na de pauze draaide de wedstrijd volledig om en met name dankzij Marlon Versteeg. Hij scoorde zeer snel zowel de 1-2 als 2-2. Toen na een uur spel Sam Krant met 2 x geel naar de kant moest ging de thuisclub nadrukkelijk op zoek naar de zege. De winnende viel een kleine 10 minuten voor tijd en werd weer gescoord door Marlon Versteeg.

HHC Hardenberg – VVSB 2-5

De verrassing van dit weekend in de tweede divisie is ongetwijfeld de zege van VVSB in Hardenberg. Vorige week was het team van Eric Meyers al dicht bij een stunt tegen IJsselmeervogels en de vorm waarin met name Tom Bekooij steekt geeft de Noordwijkerhouters de nodige houvast. Ook de van Rijsburgse Boys overgekomen spits Frank Tervoert hervindt zijn scorend vermogen. VVSB startte fel en binnen 8 minuten stond het al 0-2 dankzij Bekooij en Martins. Na de pauze voerde Bekooij de score op waarna Reinders de thuisclub nog enige hoop bezorgde. Met 2 treffers van Tervoert sloeg VVSB die wel vlot de bodem in waarna Gorts de eindstand op 2-5 bepaalde. De laatste doelpuntenmaker haalde het einde van de wedstrijd niet, de invaller kreeg rood van scheidsrechter Hensgens

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!