WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hidde Prijs maakt deze winter de stap van Rijnsburgse Boys naar FC Lisse

Barry / Amateurs / 6 maanden geleden

Hidde Prijs heeft zijn keuze gemaakt. De verdediger gaf begin deze maand aan te willen vertrekken bij Rijnsburgse Boys omdat hij vind dat hij te weinig aan spelen toe komt. Vanavond maakte de 24-jarige speler bekend dat hij zijn voetballoopbaan voortzet bij Bollenstreekgenoot FC Lisse. Hij tekende vanavond een overeenkomst tot het einde van dit seizoen met daarin een optie voor het seizoen 2019/2020.

Tegenover diverse media vertelde Prijs begin november: “Ik vind Rijnsburgse Boys een prachtige club met een geweldige en grote supportersschare. Als ik aan meer speeltijd toe was gekomen had ik deze keus niet gemaakt. Ook de jongens uit de ploeg en de mensen rondom het elftal zijn geweldige mensen, maar ik wil geen bankzitter zijn zonder uitzicht op een basisplaats.” 

Voor Prijs was er na deze beslissing aardig wat belangstelling maar uiteindelijk kiest hij nu dus voor Derde Divisionist FC Lisse. Hier hoopt en verwacht hij meer aan spelen toe te komen.

Kevin Winter, hoofd technische commissie van FC Lisse laat voetbalprof.com weten zeer content te zijn met het vastleggen van de verdediger: “Centraal achterin zijn we door de langdurige blessure van Kevin van der Zwet kwetsbaar. Hidde heeft bewezen op het hoogste niveau zijn mannetje te staan en we zijn zeer content met zijn komst.” 

Hidde Prijs zelf over zijn overstap na onze vraag waarom de keus op FC Lisse is gevallen: “FC Lisse nam vrijwel direct contact met mij op toen het bekend werd dat ik Rijnsburgse Boys ging verlaten. Dit in combinatie met de personele problemen in de verdediging geeft mij vertrouwen. Daarnaast is FC Lisse een mooie club en een bekende naam in het amateurvoetbal.” 

Je hebt getekend voor een half seizoen met een optie om ook volgend seizoen aan FC Lisse verbonden te zijn. Is dat ook de intentie van jouw kant? Prijs: “Het uitgangspunt is om minimaal 1,5 jaar aan FC Lisse gebonden te zijn. Gedurende het aankomende half jaar zullen we inderdaad in gesprek blijven en de voortgang evalueren.” 

Hidde, mogen wij van Voetbalprof.com jou van harte feliciteren met deze mooie stap en je heel veel speeltijd en succes wensen!! “Ja, dankjewel voor de succeswensen. Ik heb er enorm veel zin in, en we spreken elkaar vast snel weer.” 

Hidde Prijs doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax. Daar speelde hij onder meer in O17 en O18 waarna hij vanaf 2013 tot 2016 drie seizoenen bij Koninklijke HFC zijn kwaliteiten toonde. In 2016 maakte hij de overstap naar Rijnsburgse Boys waarmee hij in het seizoen 2016/2017 een periodetitel pakte en via de nacompetitie promoveerde naar de Tweede Divisie ten koste van SV Spakenburg.

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!